· 

HV Helius leidt geflatteerde bekernederlaag tegen EHC

Voor de heren van Handbalvereniging Helius stond dinsdagavond een bekerwedstrijd op het programma tegen het in de eerste divisie uitkomende EHC uit Leidschendam. Dat beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden voor de Hellevoetse ploeg.

 

Omdat de Leidschendammers met name in de eerste minuten makkelijk scoorden, stond er na een aantal minuten 2-6 op het scoreboard. Blijkbaar dachten de gasten dat ze toen de wedstrijd al in hun zak hadden, want ze werden steeds nonchalanter. Door veel inzet wist HV Helius zich terug te knokken in de wedstrijd, na een 4-6 tussenstand liepen de bezoekers weer uit. Dankzij Nick Hovenkamp en Tijmen Bestebreurte kon HV Helius de achterstand verkleinen tot 7-8. Na de 7-9 wist Reinoud Bestebreurtje een strafworp van de gasten te stoppen. Gesterkt hierdoor kwam HV Helius bij rust langszij: 9-9 was een niet gedachte, maar niet onverdiende ruststand.

 

Na rust nam Helius zelfs een 11-10 voorsprong, maar helaas wisten ze die niet te behouden door 3 aanvallen op rij na goede verdedigende stops niet te benutten. Hierdoor konden de gasten weer op voorsprong komen. Doordat Helius harder moest werken om de gasten te stoppen, kregen zij ook vaker de overtredingen tegen gefloten. Dat resulteerde in een aantal strafworpen en tijdstraffen tegen, waardoor de gasten in overtalsituaties kwamen. Hier wisten zij goed gebruik van te maken. Daardoor liepen ze toch weer uit. Bij een 16- 23 stand was wel duidelijk dat de gasten zouden gaan winnen en dat was het moment waarop Helius, na een gemiste strafworp eigenlijk de handdoek wierp. De eindstand werd uiteindelijk 19 - 27 wat gezien de wedstrijd en met name de inzet van de Hellevoeters zelfs geflatteerd te noemen was. Als de heren deze inzet ook in de competitie kunnen laten zien, zullen zij zeker nog de nodige zeges gaan behalen.