· 

Olympia's Tour.

20-10-2019. Jason van Dalen heeft in Tiel de slotrit van Olympia's Tour gewonnen. Hij bleef enkele medevluchters net voor. Daan van Sintmaartensdijk kwam op 12 seconden als 19e over de streep.

 

De Vlaming Sander de Pestel kwam als derde over de meet in Tiel en wist zo de eindzege in Olympia's Tour net veilig te stellen. Van Dalen eindigde als tweede, Stan van Tricht kwam uiteindelijk op de derde plaats van het eindpodium terecht. De bonificatieseconden gaven het verschil in deze vier dagen tellende meerdaagse wedstrijd. In maart 2020 is de volgende Olympia's Tour. Dan hoopt het organisatiecomité meer ploegen welkom te kunnen heten. 

 

Daan van Sintmaartensdijk eindige op 7 minuut 40 als 21e in het eindklassement.

Voor het verslag op cyclingonline, klik hier. Voor alle klassementen, klik hier


19-10-2019. Arvid de Kleijn heeft in Hardenberg de 3e etappe van Olympia's Tour gewonnen. De renner van Metec reed onbedreigd naar de winst. Hij spurtte het snelst van een vijf renners tellende kopgroep die in de laatste kilometers het peleton ontvlucht was. Arne Peters werd 2e en Adne Koster 3e.

 

Daan van Sintmaartensdijk won de peletonsprint en werd 6e.  

 

De Belg Stan van Tricht blijft leider in het algemeen klassement. Zondag eindigt de meerdaagse wedstrijd voor Elite en Belofte wielrenners in en rond Tiel met de 4e etappe.


18-10-2019. De Belg Stan van Tricht van de ploeg SEG Racing heeft de tweede etappe van Olympia's Tour gewonnen. De rit van Twello naar Twello was door de weersomstandigheden loodzwaar. Het veld was volledig uit elkaar geslagen. Daan Hooles ploeggenoot neemt de leiderstrui over van Coen Vermeltfoort, de winnaar van de eerste etappe. Foto's vanaf livestream Podium TV.  ---Later meer---


17-10-2019. Coen Vermeltfoort (ploeggenoot Daan van Sintmaartensdijk) heeft de openingsrit van Olympia's Tour gewonnen. Bovenop de VAM-berg bleek de renner van Peddelaars/Alecto de snelste in de sprint. De Belgen Florian Vermeersch (tweede) en Jordi Meeus (derde/ploeggenoot Daan Hoole) hadden het nakijken in Wijster.

 

De Belg Sébastien Grignard (Lotto-Soudal -23) deed een dappere poging een sprint te ontlopen, maar werd in de laatste drie kilometer van de top van de VAM-berg ingerekend.

Daan van Sintmaartensdijk werd op 46 seconde 37e. Daan Hoole kwam pas na 5 min en 2 sec over de streep. Hij klasseerde zich als 47e.

Morgen is de 2e etappe. Van Twello naar Twello over 170,7 km. 

Het artikeltje op Cycliing online, klik hier. Voor alle uitslagen en klassementen, klik hier.