· 

Olympia's Tour van Nederland

Vandaag start de uitgestelde Olympia’s Tour van Nederland. Dit jaar zag organisator Thijs Rondhuis van Courage Events zich genoodzaakt naar oktober uit te wijken.

 

Deze editie vindt plaats van 17 tot en met 20 oktober en bevat 4 etappes. “Die verhuizing van september naar oktober zien wij als een noodoplossing, tot stand gekomen na overleg met de Landelijke Eenheid van de politie en de KNWU. De Landelijke Eenheid heeft aangegeven dat de plek op de kalender in maart hen goed uitkomt gezien hun verder drukke agenda met andere werkzaamheden. Voor de teams is een etappekoers in het voorjaar een welkome aanvulling op hun wedstrijdprogramma.”

Komend jaar zal Olympia’s Tour plaats hebben voor twintig teams van elk acht renners. Net als dit jaar zijn zowel beloften- als eliterenners er welkom.

 

 

Onder de deelnemers die vandaag in Drenthe van start gaan is Zuidlander Daan Hoole. Hij is door de ploeg op de deelnemerslijst gezet. We gaan er van uit dat Daan start en niet net als bij Paris Tours de verstrekte voorinformatie niet klopt en Daan alsnog niet aan de start staat.

Ook Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland) staat aan de start. Hij start als gastrenner van de wielerploeg De Peddelaars. 

 

Etappeschema Olympia’s Tour 2019:

17/10: Etappe 1: Col du Vam Drenthe

18/10: Etappe 2: Twello-Twello (Gemeente Voorst)

19/10: Etappe 3: Hardenberg-Hardenberg

20/10: Etappe 4: Tiel-Tiel

 

De laatste 40 kilometer van de etappes wordt op televisie uitgezonden door Podium TV. Ook op internet te volgen uiteraard.

 

Olympia’s Tour vindt komend jaar in het vroege voorjaar plaats. De oudste etappekoers van Nederland kreeg deze week groen licht voor de datum 19 tot en met 22 maart. Met deze nieuwe plek op de wielerkalender, die wordt gedragen door veel betrokken partijen, wil de organisatie de wielerronde van een gezonde toekomst garanderen.