· 

De Sprint 1 wint dubbele confrontatie van Alexandria'66 2.

De Sprint duoteam 1 heeft deze week een dubbele confrontatie gehad met Alexandria'66 2 in de Hoofdklasse A van de tafeltenniscompetitie NTTB afdeling West. Voor De Sprint kwamen Demelsa Basie en Martijn Bekker in actie.

 

Dinsdag 15 oktober de thuiswedstrijd waarin Demelsa en Martijn Danny van het Groenewoud en Willem Vuerhard als tegenstanders hadden. 

Martijn begon namens De Sprint de wedstrijd tegen Danny waar hij het normaal gesproken lastig tegen heeft. Maar niet deze dinsdagavond. Danny maakte veel onnodige fouten en kwam daardoor nooit lekker in de wedstrijd. Martijn won afgetekend met 3-0.

Demelsa moest in de tweede wedstrijd er even inkomen tegen Willem. Nadat Demelsa opgewarmd was nam ze het initiatief en won toch nog eenvoudig met 3-0.

In het dubbel kwamen Demelsa en Martijn niet goed uit de startblokken. Alsof ze nog nooit samen gespeeld hadden. Gelukkig keerde de situatie snel, zodat alsnog een 3-0 gamewinst uit de strijd gesleept werd.

Ook in zijn tweede enkelspel van de avond kende Martijn weinig problemen. Binnen de kortste keren ging Willem met een 0-3 nederlaag naar de kant.

De slotwedstrijd van de avond werd een leuke. Demelsa en Danny zijn twee aanvallende spelers. Ze trakteerden de aanwezigen op leuke rally's. Demelsa wist de 1e game net met 14-12 te winnen. De kracht van Danny lag in het feit dat hij goed aanviel op de service van Demelsa. Na enkele tactische aanpassingen, won Demelsa de 2e game ruim. In de 3e game was het Danny die zijn spelwijze had aangepast. Hij wachtte meer af, waardoor Demelsa in de haast meer fouten maakte. Danny kreeg maar liefst vijf gamepunten, die Demelsa teniet wist te doen en vervolgens alsnog de game naar zich toe te trekken. Consequentie van dit geheel: De Sprint 1 wint met 5-0 van Alexandria'66 2.

 

Donderdagavond trokken Demelsa en Martijn naar Rotterdam. Daar troffen ze Danny van het Groenewoud en Kees Prins als tegenstanders. 

Opnieuw was er bij aanvang van de wedstrijd de confrontatie tussen Danny en Martijn. Danny was na de 0-3 nederlaag van dinsdag er op gebrand Martijn te verslaan. Dat was goed te zien. Danny ontregelde met een goede balans tussen aanval en verdediging wist Danny Martijn te ontregelen. Hij nam een 2-1 gamevoorsprong, maar kon dit niet vasthouden omdat Martijn in de daaropvolgende 2 games meer initiatief nam en de wedstrijd alsnog net met 3-2 naar zich toe trok.

 

De jarige Demelsa (gefeliciteerd, redactie) was er op gebrand om de wedstrijden op haar verjaardag met een zege af te ronden. Verdediger Kees is een opponent waar Demelsa het moeilijk tegen kan hebben. Niets van dit alles donderdagavond. Demelsa won eenvoudig met 3-0 van Kees.

Een eenvoudige winst voor De Sprint in het dubbelspel bracht de tussenstand op 3-0 in Brielles voordeel. Danny en Demelsa kwam in de arena en wederom duidelijk een Danny met revanchegedachten. Danny speelde passiever dan twee dagen daarvoor en maakte het daardoor Demelsa lastiger. Een terechte gamewinst voor Danny. In game 2 trapte Demelsa wat op de rem, ging ook afwachtender spelen en dat pakte voor haar goed uit. Ze trok de games 2, 3, 4 en daardoor de wedstrijd naar zich toe. Haar doel bereikt! Hiep hiep hoera!!!

Het slotakkoord tussen Kees en Martijn ging eenvoudig naar Martijn. Een 3-0 winst bracht voor de tweede keer in een week de 5-0 score in de onderlinge confrontatie tussen Alexandria'66 2 en De Sprint 1 op het wedstrijdformulier.

 

De Sprint 1 lijkt toch echt haar Hoofdklassetitel te gaan prolongeren. Avanti 1 zal de naaste belager zijn. Maar dat team wordt dinsdag 19 november met open armen in Brielle ontvangen.

 

Met dank aan Demelsa.