· 

TV Zwartewaal in de najaars tenniscompetitie.

De najaarscompetitie loopt ten einde. Hoe verging het de eerste teams van de regionale verenigingen tot nu toe in de competitie? Vandaag een blik op de resultaten van TV Zwartewaal.

 

Heren Dubbel 35+ speelt op vrijdagavond in de 3e klasse afdeling 67 en staat trots bovenaan de ranglijst. Na drie 4-0 overwinningen, volgde vorige week een 0-4 uitnederlaag bij Scharendijke 1. In totaal nu 16 punten uit vijf wedstrijden.

De concurrentie voor de eerste plaats lijkt te komen van De Dalle 1. Dat team heeft vijf punten achterstand maar nog twee wedstrijden meer te gaan. Belangrijk detail. De Dalle doet over een week (25/10) Zwartewaal aan voor de onderlinge ontmoeting. Maar eerst vanavond (18/10) een zo groot mogelijke overwinning boeken op West Voorne 4. 

 

Dames Dubbel 17+ speelt op vrijdagavond in de 2e klasse afdeling 40. Het team is in kampioensstrijd verwikkeld met West Voorne 1. Zowel Zwartewaal als West Voorne hebben 14 punten. Het Zwartewaalse Damesdubbel heeft echter al een wedstrijd meer gespeeld. Gunstig is wel dat de dames nog de twee zwakste opponenten ontmoeten in de laatste competitieronden van vanavond (18/10 Rhoon thuis) en volgende week (25/10 Ouddorp uit).

 

Het Gemengd Dubbel 17+ komt op vrijdagavond uit in de 1e klasse afdeling 1. In een zeventeams poule is het dubbel team verwikkeld in een kampioensstrijd met Zierikzee 1 en '76 Willemstad 1. Zierikzee leidt met 12 uit 5, gevolgd door '76 Willemstad 1 en Zwartewaal 1 met 11 uit 4. De achterstand van De Ruucstoppelen 1 lijkt met nog twee ronden te gaan te groot (9 uit 5).

 

Gemengd Dubbel Zaterdag 3e klasse afdeling 23 staat momenteel er ook goede voor. Een mooie tweede plaats op de ranglijst met 14 punten uit 5 wedstrijden. De Dalle 1 gaat met 1 punt meer uit hetzelfde aantal wedstrijden op de 1e plaats. Rhoon is nog een serieuse concurrent met 12 uit 4. Morgen (19/10) de topper tussen De Dalle 1 en TV Zwartewaal. De week daarna nog de thuiswedstrijd tegen Rhoon 1.