· 

Dames BV Voorne blijven op #1

 

Afgelopen zaterdag speelden de door de Brielse Monumenten bv gesponsorde dames thuis tegen de hekkensluiter River Trotters.

 

Gevaar van onderschatting was aanwezig dus coach Olaf Bons had één duidelijke opdracht maak de eerste periode meteen het verschil.

 

Zonder de afwezige Miranda vd Panne-Stolk en de nog immer geblesseerde Maurien Blok was t team alsnog met 10 enthousiaste speelsters klaar voor de wedstrijd.

 

River Trotters begon met een zone verdediging maar BV Voorne wist daar wel raad mee en sloot het eerste kwart met 22-5 af.

 

Het tweede kwart ging de tegenstander over op man-to-man verdediging maar dat stopte de Brielse aanvallen en scores niet. Met de stand van 31-15 gingen de dames de rust in.

 

De opdracht voor de laatste kwarten was wel om de scores van River Trotters zo laag mogelijk te houden. Door t snellere spel van BV Voorne konden Minke Blok (22 punten) en Nienke Moll (12) de voorsprong van BV Voorne uitbreiden, wat leidde tot een eindstand van 61-33.

 

De dames gaan nu op ‘trainingskamp’ naar Terschelling waar diverse soorten training ervoor gaan zorgen dat ze meer dan klaar zijn voor de wedstrijd van 2 november bij DAS.