· 

Joris Herrewijnen (Oostvoorne) Nederlands Kampioen Kitesurfen bij de jeugd

Joris Herrewijnen uit Oostvoorne is op zaterdag Nederlands Kampioen Kitesurfen bij de jeugd geworden! De surfer die al jarenlang met zijn "vak" bezig is, won op het onderdeel Freestyling. De locatie in Zuid West Friesland was ideaal om te Kitesurfen en er kwamen dus ook veel deelnemers en supporters op het evenement af. Een uitstekende prestatie voor Joris, die momenteel ook nog eens deel uitmaakt van een vierkoppig team dat men vanuit het watersportverbond wil gaan klaarstomen voor de olympische spelen van 2024 in het nieuwe onderdeel Kitefoil racen. Het lijkt nog een eind weg, maar vergt dus nog een aantal jaren trainen. De vele afgelopen jaren die Joris er al ingestoken heeft zijn zeker niet voor niets geweest en al het harde werken betaalt zich zeker uit!

Joris volop in actie tijdens het NK in Friesland. Foto's Reinout Smit, Watersport Pics

De trotse Joris, kampioen in het Freestylen en wie weet wel op weg naar de Olympische spelen van 2024. Foto's; Lilian Herrewijnen