· 

Nieuwenhoorn buigt 0-2 achterstand om en wint: 3-2.

20 oktober 2019, Nieuwenhoorn.

 

 

Op een mooi modern complex trad de plaatselijke trots Yerseke, alom gerespecteerd vanwege de ongeëvenaarde oesterteelt, aan tegen trotse koploper Nieuwenhoorn.

 

Yerseke had een spelopvatting wat Nieuwenhoorn het initiatief gaf. Nieuwenhoorn startte goed, maar al snel werd duidelijk dat er ook duels gespeeld moesten gaan worden. Hier was Nieuwenhoorn soms toch iets te gemakkelijk, maar er viel aan de kant van Yerseke ook het nodigde geluk te bespeuren. Het balletje viel vaak net hun kant op. Is dat slap van onze kant of sterk van de Oestermannen? Yerseke speelden maximaal naar hun mogelijkheden spelen.

Een aanvalsopzet van Nieuwenhoorn vanaf rechts leidde tot balverlies, waarna net niet goed ingrijpen zorgden dat de bal naar de rechts opgekomen speler van Yerseke kon worden gespeeld, deze haalde hard uit en de bal verdween in de bovenhoek, 1-0. Nieuwenhoorn probeerde het zeker maar werd ook slordiger. Yerseke hanteerde vaak snel de lange bal, en na een misverstand bij Nieuwenhoorn werd de bal fraai meegenomen waarna het een koud kunstje was voor de Yerseke aanvaller om af te ronden, 2-0.

In de 2e helft moest Nieuwenhoorn uit een ander vaatje gaan tappen. Dat lukte dan ook, Yerseke had weinig meer te vertellen al probeerde ze met de lange bal soms voor gevaar te zorgen. Nieuwenhoorn drukte, maar kreeg nog niet echt goede kansen. Wel werd er af en toe een schot geblokt schotten, want de spelers van Yerseke gooiden zich met alles wat ze hebben voor de bal. Maar dan, toch, in de 60e minuut een prima voorzet van Merijn Wolters waardoor de bal bij Jeffrey Burger kwam, die werkelijk met een prachtige kopbal scoorde. Burger, begint toch een werkelijk fenomeen te worden. Hij zat niet goed in de wedstrijd, maar dan toch zo n mooie en vooral belangrijke goal scoren, geweldig.

Niet veel later een goede actie van Roeland de Bruyne, hij werd gevloerd in de zestien. Penalty, Melvin Winterberg nam de verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk binnen. Hierna is de jacht op de overwinning geopend en is het aanval op aanval. Bij een van die aanvallen waarbij een afgeslagen bal voor de voeten kwam van wederom Burger, hij schoot de bal tegen de touwen en bewees hiermee zijn waarde. 2-3 voor Nieuwenhoorn, wat een comeback! Dat er daarna nog een paar hachelijke momenten voor het doel van de zwartwitte brigade moest worden overleefd, maakte niets meer uit. Nieuwenhoorn won na 100 minuten deze wedstrijd. Knap!