· 

HV Helius DS1 wint5 inhaalduel van De Meeuwen DS1.

’s Ochtends om 9.30 uur vertrok dames 1 naar Rotterdam om een wedstrijd in te halen tegen De Meeuwen. De laatste keren dat er tegen De Meeuwen gespeeld werd, waren het niet altijd makkelijke wedstrijden. Lotte en Inge de Graaf waren op vakantie, maar gelukkig deden Esmee, Nienke en Demi uit de A en Therese uit Dames 2 mee.


We kwamen een beetje moeizaam op gang, maar hoe langer we speelden, hoe meer we uitliepen op de Meeuwen. Er werd goed verdedigd en in de aanval werden mooie combinaties ingezet. Vooral Esmee en Demi waren lekker op dreef. Esmee liep goed weg op de cirkel en Demi had een paar goede afstandsschoten. We gingen de rust in met een 5-10 voorsprong.


De tweede helft verliep wat moeizamer. Normaal lopen we best veel breaks, maar helaas waren de Meeuwen elke keer snel terug, waardoor dit bijna niet mogelijk was. De verdediging bleef wel goed sluiten, alleen gingen we in de aanval wat te veel mee in het tempo van de tegenstander. Gelukkig hielden we wel onze voorsprong. De mooiste aanval was toch wel de pass van Danielle achter haar rug langs naar Esmee op de cirkel , die vervolgens de bal strak het doel in schoot.


Niet onze beste wedstrijd, maar ook die moeten gewonnen worden! De eindstand is 8-15 geworden in het voordeel van Helius! Nu begint het zaalseizoen en mogen we eindelijk weer binnen spelen.

 

Met dank aan team 1.