· 

GHVV'13 te sterk voor vv Vierpolders.

Onder prima omstandigheden speelde Vierpolders de vijfde competitiewedstrijd. Na de goede wedstrijd van de week ervoor tegen Rijnmond Hoogvliet Sport, ging het afgelopen zaterdag helaas weer mis voor Vierpolders dat een tot op heden moeizame seizoenstart doormaakt.

 

Beide ploegen begonnen heel voorzichtig aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut verloor Vierpolders echter nagenoeg ieder duel om de bal, alleen Dave Leentvaar, zaterdag de beste speler aan Vierpolders zijde, liet zich van zijn beste kant zien. Na een paar minuten kwam al snel de 1 – 0 op het bord als op het middenveld de bal in de voeten van een tegenstander wordt geschoven. Deze speler bedacht zich niet en bereikte met de lange bal een van de vrijstaande spitsen die doelman Jaimie de Jong met een schuiver vervolgens kansloos liet. Het spel werd er aan beide zijden niet beter op en in de gehele eerste helft kreeg Vierpolders uiteindelijk maar drie goede mogelijkheden om weer langszij te komen. Via Vincent Bieling, Michiel van den Hurk en Glenn Stoffers grote mogelijkheden die helaas niet werden benut.

 

Na rust kwam Jesper Lakerveld na vijf weken blessureleed in het veld en was er meer diepgang bij Vierpolders. Eerst was het echter GHVV13 dat binnen een kwartier via snelle uitvallen en ook de medewerking van de Vierpolders’ verdediging de 3 – 0 op het bord zette. Aan Vierpolders zijde was het Lakerveld die zijn schot van buiten
de zestien de bal via de vingertoppen van de doelman over zag gaan. Doeltrap gaf de soms warrig en niet goed leidende scheidsrechter van dienst aan. De goede man was inmiddels ook gestart met het strooien van kaarten, wat de sfeer binnen en buiten de lijnen er ook al niet vrolijker op maakte. In de 75e minuut leek Vierpolders dichterbij te komen, maar de bal ging na goede aanval door het midden net voorlangs. Kort hierna ontving Lakerveld zijn tweede gele kaart na een lichte overtreding en kon het veld daardoor alweer verlaten. Als GHVV13 kort in de slotfase de 4 – 0 op het bord zet is de eindstand bepaald en wint GHVV13 duidelijk en verdiend.

 

Door dit resultaat staat GHVV13 nu in de middenmoot en blijft Vierpolders op de ronduit teleurstellende laatste plaats staan. Komende zaterdag komt koploper CION uit Vlaardingen op bezoek. Als de mannen van Paul Bestebreur dan een goed resultaat willen behalen zal iedereen binnen de lijnen vanaf het begin geconcentreerd en ook met veel inzet de strijd moeten aangaan in deze toch wel zwaar bezette afdeling.

Opstelling Vierpolders: Jaimie de Jong, Max Lodder, Dave Leentvaar/70e Joshua Stout, Ruud Hakbijl, Michiel van den Hurk, Maikel Straatman, Glenn Stoffers, Sven Hokke, Vincent Bieling/75e Bart Romswinckel, Douwe Zijlstra en Daniel Kapaan/46e Jesper Lakerveld.