· 

Peets (Eredi)Visie

De nieuwe Column van Peter van Herp.

 

Het wordt echt heel zwaar om positief te blijven(schrijven) over het betaalde voetbal in onze regio. De clubs lijken collectief al weken in een levensgrote dip te verkeren.

 

Een prachtige overwinning tegen FC Porto wordt prompt gevolgd door een knetter van een zeperd in de competitie bij Fortuna in Sittard. U heeft ’t allemaal kunnen zien. Feyenoord lijkt ’t spoor volkomen bijster. Je zou denken dat een weekend rust(interland-voetbal) Feyenoord weer genoeg brandstof geeft om vol 

gas te gaan om de winst binnen te slepen maar niets is minder waar. Thuis in de eigen Kuip blameerde de ploeg zich opnieuw. Waar het op 14 Mei 2017 nog zo geweldig triomfeerde tegen de club uit Almelo en met drie pracht-goals van Dirk Kuijt de zo felbegeerde landstitel binnensleepte wist de ploeg afgelopen Zondag gewoon geen vuist te maken tegen de Heraclieden. Ondanks het prachtige doelpunt van Jens Toornstra. In de 83ste minuut had Haps nog een hele grote kans om de malaise te doorbreken en de Rotterdammers van ‘Zuid’ naar de overwinning te schieten maar de bal ketste in de kruising op de paal terug het

veld in. En daar is verder alles mee gezegd. 1-1.

 

Deden de ‘Kasteelheren’ uit Spangen, Rotterdam-West het dan beter? Nee dus. Het vertoonde spel lijkt nog het best te omschrijven als ‘tegen de klippen op spelen’. De ploeg van Henk Fraser wist waarlijk weinig tot niets in te brengen tegen de Groningse elf van trainer Danny Buijs. In felheid, slimheid en zelfs snelheid waren de groen-witten de bovenliggende partij. Het thuis op het Kasteel vaak zo frivool en fris ogende spel was in geen velden of wegen te 

ontdekken. Als de ploeg zo wisselvallig blijft presteren (of eigenlijk NIET presteren) hou ik mijn hart vast voor de rest van het seizoen. SP-AR-TA moet toch gewoon in de Eredivisie blijven!? Niet dan? Nou dan! Duimen maar! Einduitslag: 2-0 voor FC Groningen.

 

MVV-Excelsior en FC Dordrecht-Helmond Sport dan? Waren die twee ‘potjes’ in ieder geval het aanzien waard? Nauwelijks. Trainers Moniz en Braga, resp. van Excelsior en FC Dordrecht, wisten hun teams deze week nauwelijks tot betere prestaties te leiden. Het was vooral lijden wat de teams uit Kralingen,

Rotterdam en Dordrecht deden. Met als gevolg een bloedeloze 0-0 in Maastricht en een beschamende 1-2 nederlaag in Helmond.

 

Wanneer breken er nou eindelijk eens betere tijden aan voor Feyenoord, Sparta, Excelsior en FC Dordrecht? Het ziet er naar uit dat dit seizoen de gifbeker helemaal moet worden leeggedronken. Is dan de ‘verlossing’ nabij? Laten we het in godsnaam hopen. Tot de volgende keer trouwe lezers en lezeressen. Uw ditmaal nogal moedeloze columnist gaat zich opladen voor weer twee weken betaald voetbal in onze mooie regio. Pffff……