· 

Jim Doornbosch naar WK Triathlon

Met een mooie 2e plek op de IRONMAN 70.3 van Shanghai wist triatleet Jim Doornbosch zich afgelopen zondag te verzekeren van deelname aan het WK triatlon in 2020.

 

In een bloedstollende wedstrijd moest de 21 jarige Hellevoeter uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een Chinese topper. Maar met een PR van 4 uur 14 min. en 9 sec. kon Jim niet anders dan tevreden terugkijken op zijn wedstrijd. “Ik heb gedaan wat ik kon, een nieuw persoonlijk record, ik ben blij.”

 

Na 3 x podium eerder dit jaar (3e in Mallorca, 3e op WK in Samorin Slowakije en winst in Turku Finland) is de score 4 uit 4. Jim kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd seizoen. Het felbegeerde deelname ticket aan het WK IRONMAN 140.6 in 2020 is dan ook de kers op de taart. “Hier was het me uiteindelijk om te doen. Door deze vroege kwalificatie kan ik me komend jaar volledig richten op het WK. Zonder te moeten pieken op tussentijdse kwalificatiewedstrijden.”

 

En die volledige focus is nodig. Gaat het bij 70.3 wedstrijden om de halve afstand, bij het WK IRONMAN 140.6 op Hawaï wacht een wedstrijd over 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen om vervolgens te mogen afsluiten met een volledige marathon over 42,2 km!