· 

Angel Nanhoe wordt tweede op de Waterpoort Cup 2019 !

Angel Nanhoe heeft op 19 oktober deelgenomen aan het internationale waterpoort Cup toernooi in Sneek. Dit toernooi georganiseerd door sportschool F&F, werd door 11 verschillende landen bevochten. Het is een toernooi waarin karate talenten kunnen doorstromen naar het EK/ WK, omdat het niveau zeer hoog ligt. 

 

In de eerste instantie zou Angel niet eens meedoen aan dit toernooi, omdat haar cijfers op school niet hoog genoeg waren. Na overleg met haar trainer mocht ze alleen meedoen aan dit toernooi als ze vanaf dat moment achten of hoger haalde. Angel was nu zo gemotiveerd dat ze gemiddeld allemaal negens haalde op school.

 

Ze trainde voor dit toernooi hard bij sportschool Egberth Thomas en bij Boksschool Schildkamp om haar stoottechnieken te verbeteren. Ook volgde ze extra gevechtstrainingen iedere donderdag en zondag.

Op de dag van het toernooi werd Angel ingedeeld in een poule met 10 en 11 jarigen (Angel is pas 10 jaar geworden). Een poule systeem houdt in dat je tegen alle mensen uit je poule moet vechten (en winnen) om eerste te worden in je poule. Het voordeel hiervan is dat je meer wedstrijd ervaring opbouwt en beter leert te vechten .

 

Angel heeft 2 partijen gewonnen en 2 partijen gelijk gespeeld, hierdoor is ze tweede geworden. Het volgende toernooi waar ze zich nu voor gaat voorbereiden zijn de Nederlandse Kampioenschappen in Sommelsdijk. Angel wil hierbij graag haar trainers Shihan Egberth Thomas, Sensei Aladin, sempai Otbert, sempai Eric en John Schildkamp bedanken.