· 

Een droom in duigen voor Donna Jansen.

Rolstoeltennistalent Donna Jansen had één groot doel: de Paralympische spelen van Tokyo. Samen met veel mensen die haar liefhebben en professioneel steunden kwam dat doel steeds dichterbij. Met vallen en opstaan steeg Donna op de Wereldranglijst. Plaatsing was in zicht tot…. ze met een ernstige handblessure te maken kreeg waardoor ze nu sinds augustus 2019 uit de roulatie is. Inmiddels succesvol geopereerd is Donna weer met de conditietraining begonnen. Volgende week gaat Donna naar het nieuwe trainingscentrum van de KNLTB in Amstelveen om een fysiek programma samen te stellen! Ze hoopt in december weer de baan op te kunnen en vanaf half januari weer voor de volle 100% te kunnen trainen. Donna: “Ik speel in februari en maart 2020 in Nederland enkele toernooien om wat ritme op te doen. Als alles goed verloopt, kan ik midden maart weer internationaal aan de slag... maar goed, het blijft nog even afwachten hoe alles loopt!” Tokyo gaat niet meer lukken. Donna heeft de afgelopen maanden zoveel punten verloren en zal ook de komende maanden dusdanig punten kwijt raken dat ze zodra ze weer internationaal gaat waarschijnlijk tussen de 50e en 60e plaats op de wereldranking staat. En dat is te ver weg voor Tokyo 2020. Donna: “Ik ga nu voor kleinere doelen en kijken hoe het loopt!” Is de Paralympics van Parijs 2024 een optie? Donna: “Dat is zo ver weg, daar kan ik nog geen uitspraak over doen. Eerst goed herstellen, dan zien we verder.”