· 

Hoe vergaat het TC Rozenburg in de najaarscompetitie tennis?

De najaarscompetitie loopt ten einde. Hoe verging het de eerste teams van de regionale verenigingen tot nu toe in de competitie? Vandaag een blik op de resultaten van TC Rozenburg.

 

Het Heren Dubbel 50+ doet het op vrijdag goed in de 2e klasse afdeling 15. Het team staat met 17 punten uit 6 wedstrijden op een mooie 2e plaats achter kampioen Zuidland 1. Met nog één wedstrijd te gaan (RLTC 1 uit op 25/10) is het doel deze plek ten koste van Seghwaert 1 te behouden.

 

Heren 17+ (2xE 3xD) zaterdag 2e klasse afdeling 5 neemt momenteel de 4e plaats in met 15 punten uit 6 wedstrijden. Twee keer winst en vier keer verlies. Zaterdag de laatste wedstrijd tegen de concurrent voor de 4e plaats in de eindrangschikking Menheerse 1. Het belooft op voorhand een mooie wedstrijd te worden.

 

Heren Dubbel 17+ speelt eveneens op zaterdag. In de 3e klasse afdeling 13 werden 13 punten behaald uit 6 wedstrijden. Tweemaal winst en twee keer een gelijkspel. Dit team rest zaterdag 26/10 aan de Koninginnelaan 26 een thuiswedstrijd tegen naaste buur Zuidland 1. Zuidland 1 komt voor een grote overwinning. Maar dat laten de mannen uit Rozenburg toch niet gebeuren???

 

Dames 17+ (2xE 3xD) komen op zaterdag uit in de 4e klasse afdeling 5 en bezetten met nog een thuiswedstrijd tegen De Kooistee 2 te gaan de 2e plaats. Het team strijd met Westerschouwen 1 en Spijkenisse 2 om het kampioenschap. En laten die twee teams elkaar nu a.s. zaterdag 26/10 ontmoeten. Een overwinning tegen de nummer 4 De Kooistee moet mogelijk zijn. Liefst met zo groot mogelijke cijfers. Dan kunnen de concurrenten elkaar punten afsnoepen en kan Rozenburg het kampioensfeestje gaan vieren.

 

Dames Dubbel 17+ speelt op zaterdag in de 3e klasse afdeling 26. Het team bezet na 5 wedstrijden de gedeelde 4e plaats, speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen koploper Triomf 1 om het later nog af te sluiten met een inhaalwedstrijd tegen SLV 1. 

 

De zondag Dames uit de 4e klasse afdeling 10 wonnen tot nu toe eenmaal, speelden een keer gelijk en verloren twee wedstrijden. Ze strijden met andere teams voor een plaats in de middenmoot. Nog drie wedstrijden komen de Dames in actie. Zondag 27/10 tegen HTV Berg en Dal 3, 3/11 De Oude Eik 2 en 10/11 tegen Berkenrode 1. Een latertje dus voor de Rozenburgse Dames 1. 

 

Het Gemengd Dubbel 17+ tenslotte speelt op zaterdag de wedstrijden in de 3e klasse afdeling 23. In zes wedstrijden heeft het team de winst, gelijk en verlies mooi verdeeld: 2-2-2. Twaalf punten in het toaal voor de dames en heren. Zaterdag de laatste wedstrijd. Het team gaat op bezoek bij TV Zwartewaal 1 dat nog volop in strijd is voor het kampioenschap. Ik zou als ik in het team speelde, de nsaren maar eens goed spannen.