· 

VV Spijkenisse tankt zelfvertrouwen

 

 

Afgelopen dinsdagavond won VV Spijkenisse met 5-0 van streekgenoot OVV Oostvoorne in de districtsbeker van de KNVB. Volgens trainer Peter Wubben kwam het vertoonde spel dat hij en de technische staf willen laten zien, met name in de eerste helft in de buurt. We speelden snel voetbal over de grond en dan meteen richting de goal van de tegenstander. Bij balverlies hadden we snel pressie op de bal. OVV kon zich niet echt onder onze druk uitspelen en wij creëerden behoorlijk veel kansen. Met name de spelvreugde en de passie die de spelers lieten zien beviel mij enorm. Ik heb hierbij uitstekende aanknopingspunten gezien voor de volgende wedstrijden. Op de vraag of hij deze aanknopingspunten ook in de vorige wedstrijden heeft gezien, antwoordt Peter dat, dit zeker het geval is, maar alleen in korte fases. Ook spreekt hij over wisselvalligheid. Met name aan de eerste wedstrijd heeft hij een vervelend gevoel over gehouden. We speelden een prima eerste helft tegen Achilles Veen met een 0-0 ruststand als gevolg. Uiteindelijk verloren we, door een veel mindere tweede helft met 1-3 van deze titelkandidaat. Ik vind DHSC uit Utrecht tot nu toe een opvallend frisse ploeg in onze afdeling, de Hoofdklasse A. We verloren er met 5-3 in de tot nu toe meest doelpuntrijke wedstrijd van de competitie. Deze gepromoveerde ploeg heeft met erg goede voetballers, veel potentie.

 

In een eerder gesprek met SportopVoornePutten heeft Peter aangegeven een grillig seizoen te verwachten. Dit is ook zeker zo en zal ook voorlopig het geval blijven. Jonge spelers en wisselende speelstijlen met dezelfde uitgangspunten als basis zorgen voor deze grilligheid. Langzaamaan zal het voor meer stabiliteit gaan zorgen. Ik vind dat we zeker progressie maken en dan met name in het feit dat jonge spelers sterker worden in de duels. Hier trainen we ook speciaal op. Over de jonge spelers gesproken, wie zijn de aangename verrassingen dit seizoen? Zonder iemand te kort te willen doen, wil ik toch Alessandro Franzoso, Ryan Purvis en Mark Schenk benoemen. Zij maken echt stappen.

 

De trainer bouwt samen met zijn team aan een jong en stabiel VV Spijkenisse 1 en heeft het gevoel dat de spelers echt voor VV Spijkenisse willen gaan.

 

De ploeg speelt aanstaande zaterdag om 14.30 op het eigen Sportpark Jaap Riedijk tegen Smitshoek uit Barendrecht. De nummer 13 (Spijkenisse) tegen de nummer 8. Een wedstrijd waar Spijkenisse zal aanvallen en Smitshoek vooral zal reageren. Een weekje rust, VV Spijkenisse was afgelopen week vrij, was erg prettig om wat kleine pijntjes te laten herstellen en voor de spelers ook lekker om na bijna 3 maanden weer eens een zaterdag thuis te zijn.