· 

Beproeving vv Spijkenisse duurt onverminderd voort

2019-10-26

De ommekeer laat nog immer op zich wachten. Ook in de thuiswedstrijd tegen Smitshoek toonde Spijkenisse zich in de eerste helft gelijkwaardig en liet in de tweede aflevering verreweg het beste spel zien.

Spijkenisse -  Maar stond toch bij de eindafrekening met lege handen: 0-1. De mannen van trainer Peter Wubben zochten, maar vonden niet de juiste afstemming in het spel en Smitshoek bleef met enig geluk, struikelend dat wel, overeind. De drie punten gingen zwaar bevochten mee naar Barendrecht. 

 

De voortekenen bedrogen. Een feestelijk heringerichte kantine op het sportpark Jaap Riedijk waar na afloop een heus Oktoberfest wachtte, een jarige assistent-trainer Davey van Velzen, de speciaal voor de gelegenheid geprepareerde braadworst, een thuisoverwinning van de groen-witten kon het feest compleet maken en de klok terecht een uur stil laten staan.

Het bleek ijdele hoop ook al ging het feest, ietwat gedempt door de tegenvallende uitslag, gewoon ingetogen door.

 

Spijkenisse probeerde eerst rust in de eigen opbouw van de aanval te krijgen alvorens de degens serieus met de tegenstrever te kruizen. Dat lukte aardig tot aan het zestienmeter gebied van Smitshoek. De foutenlast in de verbinding met de laatste beslissende schakel bleef gedurende de gehele wedstrijd te hoog. Echte doel kansen waren dan ook op de vingers van een hand te tellen. Smitshoek toonde zich een ijverige opponent en maakte zich na een kwartier pas los uit de greep van Spijkenisse. De, in de derde minuut ingevallen, Ray Kroon, die de geblesseerde Rutger van der Kleij, verving worstelde zich door de Spijkenisser defensie en rondde zijn actie doeltreffend af: 0-1.

De grootste kans op de gelijkmaker voor de pauze kreeg Mark Schenk doch doelman Stef Doedee was de middenvelder net iets te snel af. 

 

Wissels

Trainer Peter Wubben wilde het naderend onheil afwenden en bracht de routiniers Marvin van der Pluijm en Serginio van Axeldongen in het veld voor Adam El Fazazi en Mark Schenk. Spijkenisse ging met hernieuwd elan op zoek naar de gelijkmaker doch kansen daartoe deden zich sporadisch voor. De bal mocht en ging er gewoon niet in. Het kwartje bleef voor Spijkenisse hardnekkig de verkeerde kant opvallen en de wedstrijd leek immer meer op een gevecht tegen de bierkaai in plaats van tegen Smitshoek. 

Wubben speelde vanaf de kant helemaal va banque door verdediger Justin Tromp, die bepaald niet onverdienstelijk acteerde, te slachtofferen voor Daan Bourgonje, maar ook die wanhoopsdaad mocht niet baten. De minuten tikte hopeloos weg en Spijkenisse restte uiteindelijk niets anders dan het verdriet op het inmiddels gestarte Oktoberfest te verdrinken.

 

Spijkenisse - Smitshoek 0-1 (0-1). 15' Ray Kroon 0-1.

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Justin Tromp (66' Daan Bourgonje), Youri Verschoor, Felino Jardim, Demi Gosepa, Mark Schenk (54' Marvin van der Pluijm), Robert Michilsen, Michael van Dommelen, Adam El Fazazi (54' Serginio van Axeldongen).

Smitshoek: Stef Doedee, Darlison Gérardus, Rutger van der Kleij (3' Ray Kroon), Leroy Resodihard, Vincent Verbond, Jurken Reineta (54' Ryan van Dijk), Bart Duprez, Pucho Remon die, Joey Kleijn (72' Drayton Biekman), Stefano Concalves, Damian van den Oever.

 

Bijzonderheden:

Scheidsrechter Reinoud Weiland uit Leeuwarden was niet altijd gelukkig in zijn beslissingen en gaf gele kaarten aan Anthony Bentem van Spijkenisse en Darlison Gerardus van Smitshoek.

 

 

Aantal toeschouwers:

375.