· 

vv Rockanje speelt gelijk tegen DVV.

Door het ontbreken van een aantal basisspelers moest trainer Harrie Rusken noodgedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren. Geen prettig idee met de directe concurrent voor de derde plaats op visite, zo stond er ineens een heel jong Rockanje team binnen de lijnen. Het elftal wat deze middag binnen de lijnen stond, heeft in ieder geval laten zien dat er behoorlijk wat concurrentie is voor de gevestigde orde.

 

Net als vorige week startte Rockanje voortvarend. Dit resulteerde in de eerste 5 min in 2 goede kansen voor Vince Keller. Voor beide kansen was het doel net te klein.

In de 12 e min. was er de eerste kans voor DVV. Keeper Rene vd Meiden kan simpel redding brengen. Nog in dezelfde minuut een lange bal van Dave Leurs waarbij Menno Schruijer net te kort komt en de bal in het zijnet ziet komen. Halverwege de eerste helft slalomt een DVV aanvaller door de Rockanje verdediging maar zijn inzet is te zwak om Rene vd Meiden te verontrusten. Geheel onverwacht komt DVV toch op voorsprong. Een van richting veranderde vrije trap treft in de 24e minuut doel: 0-1.

DVV heeft dan wel het meeste balbezit, Rockanje is de ploeg die de beste kansen krijgt. In de 37e minuut een voorzet van Dave Leurs. Vince Keller kopt de bal en schampt de paal. Toch lijkt de eerste helft uit te lopen op een anticlimax. In de 45 e minuut krijgt DVV een strafschop. Tot opluchting van Rockanje blijkt ook aan die zijde van het veld het doel te klein en belandt de bal op de paal. Rust 0-1.


De eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurde er weinig tot niets en leek de wedstrijd op slot te zitten. Ineens was er een frommelgoal van Jasper Vermeer. Ryan van Oort en Noah Kompagne waren de aanstichters van de rommelige situatie in het DVV strafschopgebied: 1-1.

 

Hierna ontbrandde de strijd opnieuw. Enkele minuten later was DVV gevaarlijk met een kopbal op de lat. Net toen iedereen dacht dat met de 1-1 het einde gehaald zou worden, bleek toch het fenijn in de staart te zitten. In de 87e minuut mocht Rockanje een strafschop nemen na een overtreding op Menno Schruijer. Dave Leurs voltrok het vonnis: 2-1. Lang genieten van deze onverwachte voorsprong kon Rockanje niet want binnen de minuut was het alweer gelijk met een subliem schot vanaf de zijkant werd de bal onhoudbaar ingeschoten 2-2. Dit werd tevens de terechte uitslag waar iedereen tevreden mee kon zijn.