· 

Wat gebeurde er dit weekend in de zaal, in het water en op de velden?

De Mannen van basketbalvereniging Jump'80 hebben zaterdagmiddag 26 oktober 2019 Divine Mannen 1 met 57-30 aan de zegekar gebonden.

 

Mannen 1 van Handbalvereniging Helius leden zaterdag een nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Gemeni 1: 20-25. Zondag wonnen de Dames 1 de thuiswedstrijd van Hercules Dames 4 met 12-9. De Dames 1 van HVOS wonnen (26-21 tegen Verburch D2), terwijl de Heren 1 gelijk speelden (25-25 bij Feyenoord Handbal H2). Ook de Indus'67 Dames 1 wonnen (23-21 bij Feyenoord D2), terwijl de Indus'67 H1 gelijk speelden (29-29 bij Saturnus Leiden H3).

 

Hockeyclub Voorne telde een mooie overwinning van de Heren 1 (9-3 uit bij Souburgh H1) en een klein verlies van de Dames 1 (0-2 bij Derby D1). De HV Spijkenisse Dames 1 verpletterden Tempo'34 D1 (9-1), maar de HVS Heren 1 verloren van de club met diezelfde naam: 3-4. De MHV Forcial Heren 1 wonnen met 2-1 bij Leonidas H29. De Dames 1 wedstrijd bij HDS D3 werd afgelast.

 

Honk- en Softbalvereniging Hellevoets Atheltics verloor vrijdag al van Hawks 1: 14-21. Korfbalvereniging T Capproen 1 kwam zaterdag tot winst (10-9 op Eureka), terwijk ZKV een nederlaag moest slikken in de uitwedstrijd bij Nikantes 1.

 

De tenniscompetitie is dit weekend toe aan de laatste reguliere ronde. De eerste twee kampioensfoto's zijn bij de redactie binnen gekomen. We stellen foto's van de andere kampioensteams ook op prijs, zodat we de kampioenengalerij kunnen aanvullen. Voor de rechtstreekse links naar alle regionale tennisverenigingen en teams in de competitie, klik hier.

 

De Abbenbroekse tafeltennisvereniging Bernisse'80 behaalde afgelopen vrijdag een belangrijke 5-0 zege op Sorry 4 uit Oud-Beijerland. Het team neemt hierdoor de leiding in de 4e klasse van de duocompetitie. Iniden Gerard Nollen en John Kik elke resterende wedstrijd aan kunnen treden, is Bernisse'80 1 zeker een titelkandidaat en kan het team volgend voorjaar weer aantreden in de 3e klasse.

 

Voetbalvereniging Spijkenisse blijft na de 0-1 nederlaag tegen Smitshoek aan de negatieve kant van de score (Hoofdklasse). Het wisselvallige vv Brielle won met 3-1 van BVCB (1e klasse). VV Rozenburg (2-3) en vv Hellevoetsluis (1-3) leden een nederlaag, maar vv Nieuwenhoorn kwam weer tot winst (4-1) in de 2e klasse.

OVV Oostvoorne (3-0) en vv Zuidland (3-1) kwamen tot winst in de 3e klasse, FC Vlotbrug (3-3), SC Botlek (1-1) en GHVV'13 (5-5!) speelden gelijk. Er was een nederlaag voor vv Vierpolders (0-2).

In de 4e klasse H winst voor SV Simonshaven (5-2) en vv Hekelingen (4-0), maar een nederlaag voor vv Abbenbroek (0-2). De wedstrijd van SCO'63 werd door vervelende omstandigheden bij 1-0 gestaakt.

In de 4e klasse I wint OHVV opnieuw (3-2), speelt vv Rockanje gelijk (2-2), maar verliest vv Zwartewaal (0-3).

 

Bij het damesvoetbal waren de Zuidland Vr1 vrij. GHVV'13 won in de 4e klasse van Pernis (1 - 0) en won vv Rozenburg de derby van Rockanje (4-2), terwijl Poortugaal - Hekelingen werd uitgesteld. In de 5e klasse een forse nederlaag voor SC Botlek (2-7).

 

In het volleybal verlies voor de Bernisse Dames 1 (2-3), maar winst voor de Heren 1 (4-0). De Volley Voorne Dames 1 verloren de uitwedstrijd van Hou Stand Dames 1: 2-3.

In het waterpolo tenslotte een nederlaag voor SCOMZeehondDuck Dames 1 (4-8) en een gelijkspel (10-10) voor ZV De Kempvis Heren 1.

 

Daan van Sintmaartensdijk reed gisteren mee in de langste strandrace ter wereld: Hoek van Holland-Den Helder. Door een ongunstig startnummer moest hij ver van achteren beginnen, maar wist zich tot eigen verrassing op te werken naar een uitstekende 6e plaats aan de finish.