· 

Het is gelukt! Robert Rietdijk Huisman eind deze week naar Moskou!

Weet u het nog? Het Health Fest by Gewoon Fit van 7 juli dit jaar. Er werd toen door vele lopers een bedrag van ruim €5000 euro opgehaald voor Robert Rietdijk Huisman in zijn strijd tegen MS. Grote activiteiten van liefdevolle naasten, voor, tijdens en na dit event hebben ervoor gezorgd dat het benodigde bedrag van een aantal tienduizenden euro's, uiteindelijk bij elkaar is gebracht en Robert Rietdijk Huisman vertrekt eind deze week, samen met zijn partner, richting Moskou. Hier ondergaat hij de voor hem zo belangrijke stamceltransplantatie die hem kan helpen bij het verslaan van de vreselijke ziekte MS. Wij spreken Robert net  na zijn uitzwaaifeest van afgelopen zaterdag. 

 

 

Is het uiteindelijk nog lastig geweest om het bedrag bij elkaar te krijgen? 

Het is inderdaad nog even spannend geweest, maar de actie van Leonie Bodaan en Danny Groenendaal heeft nog meer mensen er toe gebracht om geld voor mij in te zamelen. Allemaal vrijwillig en wat ben ik degenen die dit allemaal gedaan hebben, ontzettend dankbaar! Zo was er een etentje op m'n werk waar mensen voor in konden schrijven. Ze kregen dan, tegen betaling, een heerlijk menu voorgeschoteld en de opbrengst ging naar mijn goede doel. Een geweldige actie van mijn beste vriendin was zeer belangrijk in dit hele verhaal. Ze fietste helemaal van Hellevoetsluis naar Moskou in Friesland en liet zich sponsoren voor deze actie. Het opgehaalde bedrag was enorm. Mijn broer organiseerde de mogelijkheid tot racen op Zandvoort. In deze populaire (Max Verstappen) F1 tijd vond deze actie gretig aftrek. Samen met de meerdere donaties die "vreemde" mensen gewoon deden. Haalden we uiteindelijk het gewenste bedrag binnen.  

 

Wat goed zeg! Dit moet een hele opluchting zijn. Hoe gaat het nu verder met je? 

Ik ben heel erg opgelucht, het is slopend om er naast je ziekte continu mee bezig te zijn.

Het is het allemaal zeker waard geweest. Naast het geld inzamelen heb ik ook een KNO operatie gehad die noodzakelijk was voor de behandeling in Rusland. Ook zijn er uit voorzorg ook twee verstandskiezen getrokken. Maar nu alles gedaan is en ik hersteld ben, ben ik klaar om te gaan, zeker weten! Op 2 november reizen we af naar Rusland. Hier hebben we nog een aantal dagen samen en op 6 november gaan we naar de kliniek voor de stamceltransplantatie. 

 

Lichamelijk gaat het op zich goed en het feit dat het geld binnen is, neemt ook wel wat stress weg. De zenuwen beginnen nu wel te komen hoor, we zijn de puntjes op de I aan het zetten. Kijken wat we allemaal mee willen nemen en natuurlijk het alvast afscheid nemen van vrienden en familie. Afgelopen zaterdag hebben we een soort van uitzwaai party gehad en dan zie je een hoop mensen voorlopig even voor het laatst. Het was ontzettend gezellig en ik ben nog een beetje aan het bijkomen eerlijk gezegd ;-) Nu gaan we ons opladen voor ons grootse avontuur samen en ik hoop als herboren terug te mogen komen. Uiteraard wensen wij Robert en partner natuurlijk ontzettend veel succes en hopen we hem met goede berichten, achteraf, weer te mogen spreken. 

Lees hier het indrukwekkende interview dat we eerder dit jaar met Robert Rietdijk Huisman hadden.