· 

RozaFysiotherapie na verhuizing nog flexibeler in bewegen.

Sinds januari 2014 was RozaFysiotherapie gevestigd aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis, in het oude makelaarskantoor van Van der Hoek makelaars, naast het Tivoli theater. Sinds Juli 2019 is de praktijk verhuisd naar de Duindoornstraat in Hellevoetsluis, op de plek waar voorheen dierenarts de Vrijer was gevestigd. Na 4 maanden van verbouwen begin 2019 is de praktijk nu al weer enkele maanden in bedrijf op de “nieuwe” locatie. We spreken met Harmen op zijn nieuwe stek.

 

De oude locatie was qua bereikbaarheid helemaal top, echter het parkeerprobleem aan de Rijksstraatweg en de afwezigheid van een oefenzaal op de begane grond (deze was voorheen boven) hebben ons uiteindelijk doen kiezen voor een andere locatie verteld Harmen, de praktijkeigenaar. Na een lange zoektocht viel ons oog op de huidige locatie, een locatie die flink verbouwt moest worden, gezien het was ingericht als dierenartsenpraktijk. Inmiddels zit de verbouwing er gelukkig op en kunnen we weer optimaal functioneren op de nieuwe locatie, sluit Harmen af. 

 

Op de vraag wat RozaFysiotherapie nu bijzonder maakt weet Harmen wel antwoord: RozaFysiotherapie is een kleinschalige praktijk voor Fysiotherapie welke zich vooral focust op de bewegende mens. Ik ben naast Fysiotherapeut ook gespecialiseerd in de sportfysiotherapie, met de kennis en kunde van deze wetenschappelijke master titel kunnen de meest uiteenlopende blessures adequaat, doelgericht en systematisch worden behandelen.

  

Dus iedereen moet tijdens een bezoek direct bewegen? 

De manier van werken bij RozaFysiotherapie wordt gekenmerkt door een actieve benadering, dat wil zeggen dat er altijd met bewegen en beweging wordt gewerkt. Door middel van oefeningen in de praktijk maar vooral ook thuis wordt het herstel richting gegeven, aanvullende manuele technieken (mobilisaties, massagetechnieken en rektechnieken) en alternatieve benaderingen (dry-needling en taping) geven de rest van de therapie vorm. Uiteindelijk vullen adviezen het proces aan, welke zaken zijn belangrijk tijdens terugkeer in werk of sport zijn bijvoorbeeld belangrijke vraagstukken!  

 

Waarom is dat bewegen zo belangrijk? 

Doordat het menselijk lichaam de mogelijkheid heeft om zichzelf in de meeste gevallen te herstellen maken we bij RozaFysiotherapie daar dankbaar gebruik van. Door middel van bewegen met het lichaam, wordt het lichaam als het waren getraind en hersteld naar zijn gezonde en pijnvrije vorm en functie. Uiteraard is voldoende bewegen voor iedereen belangrijk, maar zeker tijdens ziekten, een blessures of lichamelijke problemen is bewegen cruciaal en onmisbaar. 

 

Hoe gaat dat bewegen in zijn werk? 

Omdat herstel en bewegen bij RozaFysiotherapie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn beschikt RozaFysiotherapie over een oefenzaal met uiteenlopende materialen. Naast het oefenen in de praktijk zal er ook altijd gebruik gemaakt worden van oefenvormen voor thuis, waar veelal geen materialen voor hoeven worden aangeschaft. 

Welke mensen zie je zoal in de praktijk? 

RozaFysiotherapie werkt samen met een aantal verenigingen, waaronder VV Brielle en KDO, maar ook met verschillende sportscholen werken we nauw samen. Daarnaast zijn vrijwel alle sporten op Voorne putten, maar ook ver daar buiten vertegenwoordigd in het cliëntenbestand van RozaFysiotherapie, letterlijk van (A)lpine skiën tot (Z)aalvoetbal, vrijwel elke sportblessure is te behandelen bij RozaFysiotherapie. Speciale aandacht is er voor het revalideren van sport gerelateerde operaties als nieuwe kruisbanden, meniscusoperaties en peesrupturen. In deze revalidatie is nauw samenwerken met artsen en chirurgen gewenst, naast contact houden met deze artsen is Harmen geregeld in het ziekenhuis om operaties mee te kijken, dit om zijn cliënten nog beter te kunnen informeren en begeleiden. Naast jonge sporters en tieners zijn er ook veel oudere mensen die gebruik maken van de diensten van RozaFysiotherapie, bijvoorbeeld na een schouderoperatie, een nieuwe heup of nieuwe knie. 

 

Waarin onderscheid je je nog meer van andere praktijken? 

In de huidige maatschappij heeft iedereen het druk en is een fysiotherapie bezoek onder werktijd niet altijd mogelijk. Hier speelt RozaFysiotherapie slim op in door ruime openingstijden te hanteren van vroeg op de ochtend tot ‘s avonds later op de avond, ook de zaterdag ochtend is een optie. Dit zie je vaak bij andere praktijken niet terug. De praktijk is daarnaast rolstoeltoegankelijk en parkeren kan gemakkelijk voor de deur!

Via de website www.rozafysio.nl kunt u rustig alles nalezen over RozaFysiotherapie.