· 

Winst voor ttv Hellevoets Effect 1 in duocompetitie.

Hellevoets Effect duoteam 1 heeft de belangrijke thuiswedstrijd in de 2e klasse A tegen Alexandria'66 4 maandagavond in sportcomplex de Eendraght winnend afgesloten. Het werd met 3-2 voor de Hellevoeters. 

Het eerste reguliere team van Hellevoets Effect heeft personele problemen. Daarom kwam vanavond Arno Ynzonides niet achter de wedstrijdtafel. Hij speelt woensdag met het reguliere team mee en werd vervangen door (de grieperige) Joyce Ynzonides. En dat deed Joyce niet onverdienstelijk. Ze wist in haar eerste enkelspel Eric Thijssen een mooie 3-1 nederlaag toe te brengen, speelde een spannend dubbel met Onno (2-3 nederlaag met 7-11 in de vijfde game) om vervolgens met een bijna lege tank van Jeroen Pol te verliezen (1-3). 

Onno Blok (archieffoto) voelt zich als een vis in het water in de 2e klasse. Ook deze avond wist hij zijn beide enkelwedstrijden te winnen. In de openingswedstrijd gaf Onno Jeroen Pol geen enkele kans en won soeverein met 3-0. De tweede wedstrijd tegen Eric Thijssen verliep moeizamer. Wel werd met 11--9, 12-10 en 11-9 een belangrijke, noodzakelijke zege geboekt.  

De overwinning op hekkensluiter Alexandria'66 4 was van groot belang. Hierdoor houdt het eerste duoteam in ieder geval deze competitieronde Kwiek 1 en Alexandria'66 onder zich en houdt HE het klassenbehoud in de resterende drie wedstrijden tegen NN Rotterdam, Kwiek 1 en Dordrecht 3 in eigen hand. Het zou mooi zijn als HE duoteam 1 zich wist te handhaven.


Duoteam 2 leed in de 5e klasse B een 1-4 thuisnederlaag tegen koploper Boomgaardshoek 4. Bert Brinkman en Freek Sprokholt speelden de enkelwedstrijden. Freek en Gerard de Man het dubbelspel. 

Bert Brinkman verloor zijn beide enkelwedstrijden. Hij was kansloos tegen Valter Mendes (0-3), bood goed tegenstand aan Ulrich Wijbers (0-3). Freek Sprokholt verloor van Ulrich (1-3), maar won van Valter (3-1). Het dubbel Freek/Gerard (archieffoto) was duidelijk een maat kleiner dan de combinatie Valter/Ulrich: 8-11, 5-11, 14-12, 6-11.  


Duoteam 3 won in de 6e klasse B met 4-1 van de nummer laatst van de ranglijst Tavenu 6. Joke en Hans de Brandt wonnen beiden hun enkelwedstrijd van Rob Reedijk en Bert de Laat. 

Het dubbel werd deze avond gespeeld door Joke de Brandt en Bert vd Kamer (archieffoto). Zij spelen beiden niet zo vaak het dubbelspel, maar vonden het tegen deze zwakkere tegenstanders leuk om ook eens samen te spelen. Het werd een spannende partij die pas na vijf games in Hellevoets nadeel beslist werd: 11-8, 5-11, 11-9, 8-11, 6-11. Details waren beslissend.