· 

Dustin Eier verliest groepswedstrijd Open Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis

Vandaag begint in Stadskanaal het hoofdtoernooi van de Open Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis. Voorne Putten heeft 1 afgevaardigde: Dustin Eier. De geboren Hellevoeter Dustin speelt voor het Brielse ttv De Sprint en het Nederlandse Paratafeltennisteam. Hij is ingedeeld in de M7 klasse, groep B.

 

Vanochtend heeft zijn eerste wedstrijd gespeeld tegen de Chinees Keli Liao. Dustin verloor van deze sterke top-10 speler met 11-4, 8-11, 6-11 en 7-11. Dustin: “Ik speelde een goede wedstrijd tegen deze wereldtopper. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ik kijk uit naar mijn 2e wedstrijd tegen een voor mij onbekende tegenstander.”

 

Om 12.30 uur ontmoette Dustin de onbekende Duitser Bjorn Schnake. Deze wedstrijd ging kansloos in drie games verloren. Het werd 1-11. 7-11 en 3-11 voor de sterke Duitser.

 

16.00 uur sloot Dustin zijhn groepswedstrijden af met de ontmoeting tegen de Rus Vlademir Anikov. Tegen deze speler speelde Dustin al twee keer eerder en leed beide keren een nederlaag. Ook deze keer lukte het niet de Rus te verrassen. Vlademir versloeg Dustin met 2-11, 6-11 en 4-11. 

 

Om de vervolgronden te halen, moest Dustin bij de eerste twee in de groep eindigen. Hij is dus in het enkelspel uitgeschakeld. Rest nog het teamtoernooi. Daarover later meer. 

 

Live matches van het toernooi zijn te zien via deze link.