· 

Jim Doornbosch on The Road to Hawaii

 

Jim Doornbosch heeft samen met zijn trainer de jaarplanning voor 2020 uitgewerkt. De topatleet plaatste zich onlangs voor het WK in Hawaii en heeft een doordacht programma gemaakt richting Kona.  

 

In de winter heeft het team een aantal trainingskampen georganiseerd, om de vorm wat aan te scherpen. Daarna zal Jim op 24 mei starten tijdens de Ilumen Bilzen. Een wedstrijd over 1km zwemmen, 100km fietsen en 10km lopen. 

 

Deze wedstrijd doet men als training en voorbereiding op de week daarna.

 

De volgende mooie wedstrijd is de Challenge THE CHAMPIONSHIP in Samorin, Slowakije. Deze wedstrijd wordt gezien als het WK halve triathlon van de organisatie Challenge. Afgelopen jaar werd Jim daar al 3e. Een podiumplek is opnieuw het doel.

 

 

Deze week is Jim, samen met zijn bewegingswetenschapper, bezig geweest met kleine aanpassingen te maken aan de Aeropositie om bijvoorbeeld op 28 juni 2020 te starten tijdens de eerste halve Ironman in Hoorn. Dit is een nieuwe wedstrijd. Ook hier start de ambitieuze jongeman met het oog op de podiumplekken. Daarna heeft hij een dik verdiende korte break van 6 dagen, gevolgd door wat regionale wedstrijden. Puur voor de Fun zegt de topsporter ook nog! Op 23 augustus volgt de Ironman 70.3 in Vichy, Frankrijk. Er wordt wederom gemikt op een podiumplaats en het liefst de hoogste.

Hierna willen we eigenlijk via een trainingskamp in Amerika door naar Kona, Hawaii. Hier staat dan het  grote wereldkampioenschap hele triathlon, op het programma. De bakermat van de triathlon sport. 

 

Omdat Hawaii natuurlijk erg warm is, gaat men kijken, of het mogelijk is om daarvoor 2’5 week te trainen in Arizona of Texas, om er alvast een beetje te acclimatiseren. Uiteraard is dit afhankelijk van het budget.  

 

Op het WK in Kona mikken we op een top 10 plaats. Met als ultimum een top 5 klassering. Een enorme uitdaging dus en met een voorbereiding als benoemd zeker geen gemakkelijke opgave. Wij wensen Jim een geweldig jaar toe met mogelijk mooie resultaten als gevolg.