· 

De Sprint 1 soeverein naar de Play Offs voor een Landelijk competitieticket.

Team 1 van de Brielse Tafeltennisvereniging De Sprint is na de halve competitie in de Hoofdklasse C als eerste geëindigd en heeft zich daardoor gunstig geplaatst voor de Play Offs van de komende weken. Vier teams gaan strijden voor 1 plek in de Landelijke 3e Divisie van de Nederlandse Tafeltennisbond.

 

Zaterdagmiddag stond in de mooie eigen accommodatie aan de Rik 22b in Brielle de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst op het programma: Taverzo 3. Voor de Briellenaren kwamen Sacha Ykema, Martijn Bekker en Wesley vd Hurk in actie om de gewenste eerste plaats veilig te stellen. De mannen uit Zoetermeer kwamen zonder hun sterkste speler Djen Bakx achter de tafel. Djen speelde tot nu maar maar met 3 van de 7 wedstrijden mee. Een gelijkspel zou voor De Sprint 1 voldoende zijn om de 1e plaats zeker te stellen. Maar zover liet het super gemotiveerde team het niet komen!

 

De eerste wedstrijd ging tussen Martijn Bekker en Dennis Velthuijzen. Martijn kwam geconcentreerd uit de startblokken en won de eerste 2 games vrij eenvoudig: 11-8, 11-5. In 3e game bood Dennis goed tegenstand en maakte hij het Martijn even moeilijk. Maar met 12-10 ging de partijwinst verdiend naar Martijn. 

De tweede wedstrijd kwam de huidige kopman Sacha Ykema in de arena tegen Ron Vollebregt. Of het aan de SportopVoornePuttenfotograaf lag, of niet, feit was wel dat Sacha even de tijd nog had (of nam :-) ) om in zijn ritme te komen. De eerste game liet hij met 9-11 aan tegenstander Ron om vervolgens de tweede game met moeite naar zich toe te trekken: 11-7. In de derde en vierde game lag Sacha telkens op voorsprong en trok de wedstrijd verdiend naar zich toe: 15-13, 11-7. De Sprint op een 2-0 voorsprong. 

Wesley vd Hurk speelde tegen de sterkste man van de Zoetermeerders: Jesse Pelle. Alhoewel Wesley niet slecht speelde, kwam hij op een 0-2 gameachterstand: 8-11, 10-12. Mede door goede coaching van zijn teamgenoten, knokte Wesley zich terug in de wedstrijd en speelde twee goede games die hij winnend afsloot: 11-8, 11-8. De vijfde en beslissende game ging op en neer. Wesley kwam terug van een paar punten achterstand en maakte het Jelle erg lastig. De gelukkigste trok aan het goed eind. En dat was in dit geval Jelle. Taverzo doet wat terug en verkleind de achterstand naar 2-1.  

In het dubbel leek het er op dat Sacha en Martijn een walk-over kregen. Ron en Jelle waren in de eerste twee games kansloos: 11-7, 11-2. Sacha en Martijn waren in slaap gesust en lieten zich op het einde van de derde en vierde game verrassen: 7-11, 10-12. Op tijd was daar de wake up call. Met 11-7 in de vijfde game bleef de winst alsnog in eigen huis en kwam de tussenstand op 3-1. 

Sacha Ykema beschikt over een lastige service. Hij gooit de bal vaak hoog op, draait zich half om en geeft de bal vervolgens telkens ander effect mee. En dat was voor Dennis Velthuijzen te lastig. Hij kwam er niet aan te pas en Sacha won eenvoudig met 3-0 (11-5, 11-8, 11-5).

Martijn Bekker speelde vervolgens tegen de Taverzo kopman van de dag Jelle Pelle. Met gevarieerd spel wist Martijn Jelle te ontregelen en na een goede wedstrijd kansloos achter te laten. De gamestanden: 11-2, 11-6, 12-10. Het vijfde Brielse punt stond op het scorebord. Het doel van deze middag was bereikt. Aan vijf punten had het team genoeg om de eerste plaats veilig te stellen. Gefeliciteerd !!!

Het maakte dan ook niet uit dat Wesley vd Hurk ook zijn tweede wedstrijd verloor. Tegen Ron Vollebregt streed Wesley in het verloop van de wedstrijd meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Hij speelde zichzelf uit de wedstrijd en verloor met 9-11, 7-11, 7-11. Jammer, want de eerste wedstrijd haalde Wesley een goed niveau.

 

In een mooie, goede wedstrijd won Sacha Ykema vervolgens met 3-1 van Jelle Pelle. Een gelijk opgaande wedstrijd met veel mooie rally's tussen beide dag-kopmannen. Het publiek genoot zichtbaat in de kantine. De gamestanden: 11-9, 11-8, 9-11, 11-9.

In zijn derde partij revancheerde Wesley vd Hurk zich door een felbevochten overwinning in vijf games op Dennis Velthuijzen. De games werden gelijk verdeeld (11-4, 7-11, 11-7, 7-11) tot de beslissende in Wesley voordeel uitviel. Verdiend. Eerherstel: 11-7.

De slotpartij wint Martijn Bekker eenvoudig van Ron Vollebregt. Martijn was deze middag duidelijk de man of the match en won alle drie zijn wedstrijden op vrij eenvoudige wijze. De gamestanden tegen Ron: 11-7, 11-7, 11-2.

 

Een mooie 8-2 overwinning. Onbedreigd op de 1e plaats van de ranglijst. 

1. De Sprint 1 - 7 gespeeld 50 punten.

2. Taverzo 3 - 7 gespeeld 43 punten.

3. Vriendenschaar 3 - 7 gespeeld 43 punten.

4. Alexandria'66 4 - 7 gespeeld 35 punten.

5. Avanti 4 - 7 gespeeld 33 punten. 

6. Salamanders 3 - 7 gespeeld 30 punten.

7. Taveba 2 - 7 gespeeld 28 punten.

8. DHC 2 - 7 gespeeld 18 punten.

 

In de Play Offs ontmoeten De Sprint 1 en Alexandria'66 4 elkaar in de eerste halve finale. Alexandria'66 kwam ternauwernood aan de goede kant van de streep terecht door een verrassende 7-3 overwinning op Vriendenschaar 3. In de reguliere competitie won De Sprint 1 in de opstelling van vanmiddag met 6-4 in Rotterdam van Alexandria'66 4. Het is dus zeker geen gelopen zaak dat De Sprint gaat winnen, maar zoals Sacha Ykema vanmiddag zei: "We zijn met z'n vieren deze najaarscompetitie super gemotiveerd om weer eens een keer naar de Derde Divsie te promoveren. Het is al weer twee jaar geleden dat De Sprint op Landelijk niveau heeft gespeeld. Het wordt wel weer eens tijd!"

 

In de andere halve finale de wedstrijd tussen Taverzo 3 en Vriendenschaar 3. Dat belooft op voorhand een leuke wedstrijd te worden.

De twee winnaars van de halve finales ontmoeten elkaar in de finale. Voor de winnaar van die wedstrijd ligt dan een plaats in de Landelijke Derde Divisie klaar.