Dustin Eier dit weekend in actie tijdens Open NK Paratafeltennis in Stadskanaal.

Het Open Nederlands Kampioenschap is in de klasse 6-7 erg sterk bezet. Gisteren speelde Dustin Eier zijn drie enkelwedstrijden in de klasse 7 die hij alle drie verloor. Daardoor is hij uitgeschakeld. Maar gelukkig is daar het Teamtoernooi nog. Daarin speelt Dustin met landgenoot en maatje Hans Speek. 

 

Dustin en Hans troffen daarin zaterdagavond de Denen Brammer, Henrik (Den) en Rosenmeier, Peter (Den). Vanochtend volgde de confrontatie met het Kroatisch/Duits koppel Jozic Pavao en Björn Schnake.

 

Dustin en Hans begonnen zaterdagavond met het dubbel tegen Hendrik en Peter (Denemarken). Met 4-11, 7-11, 4-11 gingen beide Nederlanders na afloop toch wel teleurgesteld naar de kant. De volgende wedstrijd ging tussen Dustin en Hendrik. Dustin speelde een goede wedstrijd, maar moest helaas toch zijn tegenstander feliciteren: 15-13, 8-11, 8-11, 5-11. De Denen op 2-0, Hans en Peter hoefden niet meer achter de tafel.

Vanochtend dan de wedstrijd tegen Jozic en Björn. In het dubbel een soevereine overwinning van de Croaat en Duitser. Met 6-11, 7-11 en 4-11 moesten Hans en Dustin het opnieuw afleggen. Daarna speelde Dustin nog een keer tegen Jozic. Hij verloor net als in het enkelspel van deze sterke Croaat. Voor het team Hans/Dustin is het Open NK Para Tafeltennis nu definitief voorbij.   

 

De reactie van Dustin: "Het teamtoernooi was heel zwaar. Hans en ik hadden erg goede tegenstanders. Zowel tegen het Deense koppel als tegen onze Croatisch/Duitse tegenstanders met 0-2 verloren. Tegen de Denen speelde ik na het dubbel het enkelspel tegne Brammer. Ik verloor met 1-3 maar liet diverse kansen liggen. Hans speelde het enkel in de tweede wedstrijd tegen de Duitser Schnake en verloor met 0-3."

Dustin: "Dit was voorlopig mijn laatste (internationale) toernooi. Ik ga me nu met al mijn energie storten op mijn stage. Ik ga op diverse laberatoria van de Universiteit Wageningen stage lopen. Ik heb dan ik de weekenden mijn rust nodig."