· 

GHVV'13 houdt buurman vv Zuidland op een gelijkspel.

Het zijn altijd prachtige wedstrijden tussen GHVV'13 en Zuidland. Zo ook nu weer.

Op een bijzondere zware grasmat (de regen en de wedstrijd van het 2e had zijn sporen wel achtergelaten) werd het een van minuut 1 tot de aller laatste minuut geknokt voor elke meter. 

 

Zuidland kwam goed uit de startblokken en creëerde in de 1e 12 minuten voldoende kansen om op voorsprong te komen maar de scherpte was er nog niet bij Zuidland.

In minuut 13 een ingooi voor GHVV'13 die door gekopt werd door Brian van Dam naar Danny Poldervaart die de 1 - 0 op het scorebord zette. Niet helemaal verdiend maar wie maalt er naar die GHVV een warm hart toedraagt.

Het spel golfde of hobbelde op en neer en de grasmat werd er niet beter door. Zuidland was de beter voetballende ploeg maar konden niet tot score komen .

Dat deed GHVV'13 wel voor de 2e keer kwam de thuisploeg in de zestien, Jordy Breestraat speelde de back van Zuidland uit en bediende op perfecte wijze Viktor Kriek die de bal binnen schoof. De klok stond op 29 minuten en de thuisploeg stond met 2 - 0 voor.

Even was de concentratie weg bij de mannen van John Stougje en Zuidland profiteerde optimaal en bracht de spanning weer terug drie minuten later . Dit zou ook de ruststand zijn in de deze vermakelijk derby: 2-1.

 

Na de rust was het Zuidland die de wedstrijd bepaalde in de 1e 15 minuten en kwam dan ook terecht op 2-2.

Na die 15 minuten luwde de storm ietsjes en kon GHVV'13 weer in de wedstrijd komen.

Het spel werd naarmate de wedstrijd naar het einde liep steeds slechter maar beide ploegen vochten wat ze waard waren. Het was een ware slijtageslag voor spelers en de grasmat.

Zuidland kreeg nog de beste kansen op de overwinning maar door verkeerde keuzes en de doelman van GHVV'13 Erwin van Trigt voorkwamen de overwinning van Zuidland.

De eindstand was 2 - 2 voor Zuidland iets te weinig maar voor GHVV'13 weer een bonus punt erbij en doen bovenverwachting lekker mee in deze zware afdeling.

 

Na afloop was er een DJ om deze mooie derby af te ronden met muziek en de complimenten aan het barpersoneel die met 6 mensen achter de bar en 2 mensen in de keuken weer iedereen van zijn natje en droog voor zag .

Volgende week speelt GHVV'13 weer een thuiswedstrijd en dit keer is DVO'32 de tegenstander.

 

Bron: GHVV '13