· 

Jeugdveldrit PRC Delta jeugd.

Op het mooie parcours van De Mol in Dordrecht reden diverse jeugdleden van PRC Delta hun nationale cyclocross wedstrijd. Door de zware regenval in de ochtend was het parcours glad en glibberig geworden. Dit deerde de renners niet.

 

In categorie 3 stonden Collin Wittenberg en Finn Wuisman aan het vertrek. Het werd een pittige wedstrijd waarin de jongens hun uiterste best deden, maar de top net niet konden volgen.

 

Girl power in categorie 4. Jaylinn Bergwerf, Anne Freij en Åsa de Keizer reden, net als winterlid Steff de Bruijn, op een steeds verder opdrogende baan een lekkere wedstrijd. Jaylinn en Anne als 2e en 3e meisje op het podium, Steff als 3e algemeen.

 

Joachim Luijendijk (12e) reed een topwedstrijd in categorie 5. Sterk en technisch goed. Tygo van der Beek en Bram de Waard voerden iets verderop een mooie onderlinge strijd.

 

Sveva Klok kon nog niet vooraan mee in het geweld van categorie 6. Stukje bij beetje gaat het echter wel de goede kant op. Power is er wel!

 

In categorie 7 was de loting de Delta mannen niet goed gezind. Achteraan of in het midden. Thijs Vrij was de gelukkigste in zijn eerste Knwu wedstrijd en pakte een goede start en reed een mooie wedstrijd. Kevin van Eck kwam wat in het gedrang te zitten, maar kon na de eerste ronde zijn plek mooi behouden. Mark Mandemaker sprintte van achter rap naar voren, maar door een val in de glibberige tweede bocht en een scheef stuur volgde een lange achtervolging vanaf de laatste plek.

 

Uitslagen:
Cat. 3:
Finn Wuisman, 17e
Collin Wittenberg, 24e

 

Cat. 4:
Steff De Bruijn, 3e
Jaylinn Bergwerf, 11e
Anne Freij, 13e
Åsa de Keizer, 18e

 

Cat. 5:
Joachim Luijendijk, 12e
Tygo van der Beek, 26e
Bram de Waard, 27e

 

Cat. 6:
Sveva Klok, 26e

 

Cat. 7:
Mark Mandemaker, 19e
Thijs Vrij, 26e
Kevin van Eck, 29e