· 

OHVV wint van Rockanje en vergroot voorsprong

In de Vierde klasse I stond op zaterdag 2 november de derby tussen OHVV en VV Rockanje op het programma. Op dat moment nog de nummer 1 tegen de nummer 4 op de ranglijst. Een volle tribune en naast de regen een af en toe waterig zonnetje creëerden de sfeer op het voetbalveld aan de Eeweg in Oudenhoorn.

 

De thuisploeg won de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk met 2-0. Volgens coach Mark van Os heeft OHVV in de eerste helft het spel gemaakt en kwam VV Rockanje één keer echt gevaarlijk voor de goal. Dit was dan ook het enige echte wapenfeit van de oranje hemden in deze helft. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we zelf ook weinig gecreëerd hebben, maar Arie, Ramon en Roan kregen wel degelijk een aantal kansen.

 

In het tweede bedrijf had de ploeg van Mark, de wedstrijd geheel onder controle en kwam men twee keer aan scoren toe. In de 50ste minuut kwam er een uitstekende pass van de goed spelende David Keijzerwaard, die kon worden afgemaakt door Arie Bravenboer, die na zijn rentree van vorige week, alweer zijn tweede goal van deze week maakte. De ingevallen Casper Breedius maakte op aangeven van Arie Bravenboer de 2-0. Dit na een goed lopende aanval. VV Rockanje kreeg nog een rode kaart, maar dit veranderde, ondanks enkele kansen, niets meer aan de eindstand.

 

De trainer heeft een erg tevreden gevoel over gehouden aan deze wedstrijd en zag de voorsprong op de ranglijst op nummer twee DVV'09 oplopen tot 5 punten. Men heeft nu 7 wedstrijden gespeeld en 17 punten behaald. VV Rockanje zakt na de nederlaag van plek vier naar plek 7 met zes gespeeld en 9 punten. Aanstaande zaterdag speelt OHVV de topper thuis tegen de nummer 2 DVV'09. VV Rockanje speelt opnieuw derby, thuis tegen Zwartewaal.