· 

HV Helius Heren 1 pakken zeer verdiend punt.

In verband met een vervelende lekkage, moest de wedstrijd tussen HV Helius H1 en Drechtsteden H1 van Sporthal de Fazant verplaatst worden naar de Eendraght in Hellevoetsluis. In allerijl werden spelers, supporters en scheidsrechters verwittigd en kon de wedstrijd om 20.10 uur, gewoon plaatsvinden in de sporthal die gelukkig, voor beide ploegen, nog vrij was. Dit is een unicum op de zaterdagavond. Tegenstander was Drechtsteden 1. Een ploeg, gestationeerd in Ridderkerk, met spelers uit Papendrecht, Dordrecht en de omliggende Drechtsteden. Deze ploeg was op volle kracht afgereisd naar Hellevoetsluis, daar waar HV Helius de laatste tijd wordt getroffen door blessures en andere personele problemen. Mede hierdoor gingen de eerdere vier wedstrijden verloren en ging coach Martijn Luijendijk bij zichzelf en goede omstanders ten rade om te kijken wat hij zou kunnen veranderen. Martijn zegt, als je die vier partijen verliest, ga je ook aan jezelf twijfelen. Je probeert alles te doen voor dit team en je vereniging. Ik wil mezelf en het team verbeteren en weet dat je niks aan de blessures kunt doen, maar we weten toch dat het beter moet. Hierdoor heb ik besloten om zelf ook weer in training te gaan en de keepershandschoenen ook weer op te pakken. Zo komt er in ieder geval weer een speler voor een veldpositie vrij en hebben we iets meer keus. Ook laat ik spelers uit de jeugd eerder doorstromen naar het eerste team. Dit gebeurt wel doordacht en die mannen, de jongste is 16!, doen het heel erg goed. Verder blijf ik luisteren naar de mensen die ook verstand hebben van het spelletje en zo ben ik er van overtuigd dat we progressie gaan boeken. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd, waar de ploeg van de in Spijkenisse woonachtige coach, fel en voortvarend van start ging. De ploeg uit de Drechtsteden had duidelijk moeite met de knokkende ploeg uit Hellevoetsluis. De uit Den Haag afkomstige scheidsrechters Bahnerth en de Vries hadden de wedstrijd keurig onder controle en er ontstond, voor de toch in grote getalen opgekomen supporters, een spannende en sportieve wedstrijd. Desgevraagd gaven de heren scheidsrechters aan, in de geest van de wedstrijd en spelers te willen fluiten. Zoveel als mogelijk laten gaan en het niet te moeilijk maken zegt Dhr de Vries, een ervaren en bekende leidsman in het handbal. Het spel moet eerlijk en leuk zijn en hier zijn wij een onderdeel van. We willen het sportief en vlot laten verlopen. Vlot ging het zeker en de rust was al snel bereikt met een 15-13 voorsprong voor de groen zwarten van de thuis spelende vereniging. De thee liet zich goed smaken en de tweede helft leek in veel opzichten op de eerste, waarbij de ploeg van de sterk spelende Michael van Leijden steeds een voorsprong van zo'n twee doelpunten kon behouden. Dit kwam met name door de acht goals die de topschutter van de avond kon maken en zijn ploeg hiermee een groot plezier deed. Ook youngstars Jesper Schurink en Joel Spoor deden een belangrijke duit in het zakje door een voor hun leeftijd zeer sterke wedstrijd te spelen. De wedstrijd leek uit te gaan draaien op een winstpartij voor HV Helius, maar keerde in de slotfase toch nog om. In de gehele wedstrijd werden er twee spelers van de tegenstander uitgestuurd, net als dat er twee bij Helius werden uitgestuurd. Dit laatste gebeurde echter in de absolute slotfase, waardoor HV Helius in een ondertal situatie terecht kwam. De kans voor Drechtsteden om alsnog de gelijkmaker te produceren en 23-23 als eindstand op het scorebord te zetten. Na afloop was men bij de thuisploeg uiteraard erg teleurgesteld. Coach Luijendijk was zeker niet ontevreden over het vertoonde spel, maar baalde natuurlijk wel. Als je zo goed speelt en het uiteindelijk nog zo uit handen geeft, baal je enorm. Ik heb cliché, zeker wel aanknopingspunten gezien, voor de komende wedstrijden. Ik ben trots op mijn ploeg. Vooral de inzet en de manier waarop ze geknokt hebben, spreekt me enorm aan. Ook ben ik tevreden met die jonge gasten die vanuit de A ploeg zijn doorgestroomd. Vond ze heel volwassen spelen en ze groeien met de week. Ik denk echt dat we vooruitgang aan het boeken zijn. Ervaren rot Nick Hovenkamp was zeer teleurgesteld. Ik heb me moeten inhouden om niks te slopen zegt de sympathieke speler, grappend na afloop. Je staat zo lang voor en geeft het dan toch nog weg. Ook hij ziet progressie en kijkt al weer uit naar de volgende wedstrijd. De wijze waarop uiteindelijk het publiek en Pupil van de Week Danilo uit de D1 bedankt werden zegt iets over de sfeer van deze avond en iedere betrokkene kon op zich met een goed gevoel huiswaarts keren.