· 

Spijkenisse schiet zich hoofdzakelijk in eigen voet.

Heel even bekroop de meegereisde supporters het gevoel dat er misschien iets te halen viel in Woerden. Doch die illusie werd wreed verstoord. Een blunder van Lonny Mendes Fernándes strafte Sportlust'46 genadeloos af en net na rust, toen Spijkenisse op jacht ging naar de gelijkmaker, incasseerden de mannen van Wubben een tweede tegentreffer en was de ontmoeting beslist.

 

Woerden - Spijkenisse verloor uiteindelijk met 4-0 van Sportlust'46 en zit nu al in zwaar weer  om degradatie uit de hoofdklasse A te ontlopen.

,,Hier valt niet tegenop te voetballen," verzuchte trainer Peter Wubben verongenoegd. ,,Helemaal niets aan de hand en dan krijg je zoiets." De oefenmeester doelde op de gebeurtenis in de veertiende minuut toen de, van een schorsing in de basis teruggekeerde, Lonny Mendes Fernándes zich onbedreigd verslikte in de aanname van de bal, waardoor Mark van der Weijden onverwacht in balbezit kwam en linea recta met het kleinood aan de voet richting doelman Michael Termijn doorstootte en de openingstreffer op het scorebord bracht: 1-0.

En, dat in een fase in de wedstrijd die juist hoop bracht in de harten van de tot dusverre weinig verwende supporters van Spijkenisse. Na die blunder in de achterhoede herstelden de groen-witten zich enigszins en liepen verder tot aan het wisselen van speelhelft geen averij op.

Symptomatisch voor het spel van de Maaswijk-bewoners is eigenlijk de positie van Michael van Dommelen. Onvermurwbaar probeert de aanvaller lijn in het spel te krijgen, maar te zelden wordt de spits nauwkeurig aangespeeld en als hij in balbezit komt dan kan hij de kogel aan de straatstenen niet kwijt, want te zelden fungeert een medespeler als aanspeelpunt. Van Dommelen blijft desalniettemin zich voor de volle honderd procent inzetten, maar ergert zich daarbij soms aan de laksheid van zijn medespelers. ,,Gooi die fucking bal nou gewoon voor het doel," schreeuwde hij uit volle borst toen bij het scheiden van de markt in de eerste helft de bal laks heen en weer in eigen gelederen werd getikt.

 

De klad er in.

 

Na de thee opende Spijkenisse de partij weer gedegen. Maar na vijf minuten tevergeefs aanvallen nam Sportlust'46 het initiatief in de wedstrijd weer over. De thuisclub maakte bovendien schrijnend de bezoekers duidelijk waaraan het bij hen mankeerde. Met snel spel zaaide Sportlust'46 paniek in de defensieve gelederen van Spijkenisse en de strakke voorzetten misten alleen een adequate afmaker. 

Die meldde zich wel in de 53ste minuut. Vanaf de rechterkant werd de bal eerst door een verdediger gemist waardoor de attente Zakaria Issarti de bal onbedreigd binnen gleed: 2-0.

Het was de genadeklap. Vertwijfeld probeerde Peter Wubben het tij nog te keren, maar ook het in het veld brengen van Marvin van der Pluijm en Serginio van Axeldongen resulteerde  niet tot het beoogde effect.

Sportlust'46 trof nog twee keer het vijandelijk doel en deed door de winst uitstekende zaken in de strijd om de eerste periodetitel. Spijkenisse scoorde in de derde opeenvolgende competitiewedstrijd geen doelpunt en bleef wederom met lege handen achter.

 

Sportlust'46-Spijkenisse 4-0 (1-0). 14' Mark van der Weijden 1-0, 53' Zakaria Issarti 2-0, 77' Abdul Malen Hasnaoui 3-0, 79' Mark van der Meijden 4-0.

 

Sportlust'46: Menno de Jong, Nick Verhagen (59' Luke Molkenboer), Martijn Jansen, Thomas Heidenen,  Mark van der Meijden, Zakaria Issarti, Floris Mulder (82' Mauro Franken), Abdul Malen El Hasnaoui, Jasper Werkhoven, Glenn Geefshuijsen, Evert Brouwers (71' Rick Wils).

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Lonny Mendes Fernándes (46' Marvin van der Pluijm), Youri Verschoor,  Daan Bourgonje (59' Serginio van Axeldongen), Felino Jardim, Demi Gosepa, Mark Schenk, Robert Michilsen, Michael van Dommelen (73' Stevie Suares).

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Boys van Kommer floot goed en gaf geel aan Floris Mulder van Sportlust'46 en Youri Verschoor van Spijkenisse.

 

 

Aantal toeschouwers: 200

 

Bron: vv Spijkenisse