· 

Spivo Dames 1 moet genoegen nemen met één punt.

Met slechts één punt keerden de dames van Spivo dit weekend terug uit Den Dungen. Tegen HLB werd de eerste set met goed spel gewonnen. Na een matige tweede set kon Spivo in set 3 en 4 goed meekomen en kreeg het voldoende kansen. De absolute scherpte om de juiste dingen op het juiste moment te doen ontbrak helaas, waardoor Spivo in beide sets net te kort kwam.

 

Het was voor Spivo alweer even geleden dat er een competitiewedstrijd op het menu stond. Met veel zin vertrokken de dames, met een nog krappere selectie dan normaal, richting Den Dungen. In de kleedkamer werd het strijdplan besproken en iedereen leek zich bewust te zijn van haar taken. Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte begonnen aan de wedstrijd en de stand liep gelijk op. Sabine kwam aanvallend meteen goed door en op Alicia’s service kon Spivo een klein gaatje slaan naar 7-9. HLB nam vervolgens direct de leiding over, maar op Sabine’s opslag kon Spivo de rollen weer omdraaien. Spivo liep vijf punten uit, maar HLB serveerde zich terug in de set. Het was in deze fase Katja die Spivo aan de hand nam. Spivo haalde een hoog rendement in aanval en HLB begon met wisselen. Die wissels brachten HLB weer dichterbij Spivo, maar gelukkig begon ook Alicia warm te draaien met een paar goede scores. De slotfase was spannend, maar Katja kon het gelukkig op tijd afmaken met een aanval via het blok (22-25).

 

Set 2 kende een wat rommelig begin vanuit Spivo-perspectief. Omdat ook de scheidsrechter wat begonnen te rommelen, liep HLB snel uit. Spivo was niet gefocust genoeg en maakte veel meer eigen fouten dan in de vorige set. Alicia zette nog een goede serie neer en Spivo bracht Anouk nog in, maar het niveau was te laag om mee te doen om setwinst. Afgetekend ging de set naar de thuisploeg (25-15).

 

Met drie aces van Maaike liet Spivo de matige tweede set snel achter zich. Althans, dat dacht Spivo. De 0-4 voorsprong werd echter in no-time weggegeven en de teams waren weer aan elkaar gewaagd. Tot 12-12 liep te stand gelijk op. Katja was de meest scorende speelster bij Spivo, omdat Maaike haar prima kon aanspelen. Een tijd lang stond HLB met twee punten voor, maar tegen het einde van de set verloor Spivo de aansluiting. Sabine pakte nog wat puntjes mee, maar de diagonaal van HLB zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Spivo niet meer mee kon doen om setwinst (25-20).

 

Spivo keek al snel tegen een achterstand aan in de vierde set. Op 13-8 werd in de time-out besloten om nog één keer vol gas te gaan geven en direct kwam Spivo op de opslag van Maaike terug naar 13-11. De passing liep in deze fase beter dan in de voorgaande sets. Ook nu kon HLB haar diagonaal goed in stelling brengen. Bij Spivo was de strijdlust teruggekeerd en juist daarom was het zonde dat de simpele taken/opdrachten niet altijd werden uitgevoerd. Katja scoorde regelmatig met harde ballen rechtdoor en door goed serveerwerk van Sabine kwam Spivo weer heel dichtbij, 20-18. In de daaropvolgende rally’s kreeg Spivo de kansen aangereikt om het aanvallend af te maken, maar niet alle kansen werden benut. Een hard werkend Spivo ging uit eindelijk strijdend ten onder (22-25).

 

 

Uiteindelijk een terechte nederlaag. Natuurlijk had er een vijfsetter in gezeten, maar dan moeten we wel iets doortastender in het verzilveren van de kansen die we krijgen. Komende week weer twee keer knallen op het trainingsveld en daarna spelen we (gelukkig) weer thuis. Tot nu toe leverde de thuiswedstrijden ons alleen maar winst op, dus wie weet. We ontvangen zaterdag Next Volley in Den Oert.

 

Bron: Spivo Website.