· 

Weer een mooie terugblik Hockeyvereniging Spijkenisse.

Ondanks de regen in de middag hebben we sportief gezien gisteren een prachtige dag gehad. Op zaterdag begon de jeugd weer na de herfstpauze aan de competitie. Na de eerste competitie is elk team weer heringedeeld op sterkte.

 

Als gevolg van een aantal nieuwe aanmeldingen is het Mix F-team opgedeeld in een Jongens F-team en een tweede meisjes F-team. Zij begonnen dus in een nieuwe samenstelling aan de nieuwe competitie. Ook is er vanuit de hockeyschool een CoolKids team gestart. Zij beginnen spelenderwijs aan de eerste echte wedstrijden in het hockey. En voor die allereerste wedstrijd mochten zij afreizen naar Rotterdam om tegen een Coolkids team van de gelijknamige club te spelen. Eindelijk een echte wedstrijd tegen en bij een andere club, dat was best spannend. De wedstrijd gaat verloren maar de eerste stapjes zijn nu echt gezet. Woensdag weer lekker trainen en dan volgende week de eerste wedstrijd op ons eigen Sportpark.

 

Ook het nieuwe meisjes F2 team begon de eerste wedstrijd op vreemde bodem. In Berkel-Rodenrijs begonnen zij aan de eerste competitiewedstrijd. En als je dan gelijk begint met een 2-6 overwinning, dan is het gelijk feest!

 

Het jongens F-team mocht wel thuis beginnen aan hun eerste wedstrijd in de nieuwe samenstelling. En dat is wel even lastig. Zelfs een gerenommeerd coachduo, dat eerder nog mooie successen behaalde met HVS Dames 1, was geen garantie voor succes. De jongens waren nog niet opgewassen tegen het team uit Barendrecht, maar deze week wordt er weer lekker getraind en dan kunnen de trouwe volgers van dit team volgende week bij Feijenoord zien wat ze geleerd hebben.

 

De meisjes uit de F1, spelen nu in zestallen en wisten thuis Leonidas te verslaan met 8-4. Dat lukte de meiden van M6E1 nog niet. Zij verloren bij Westland. Gewoon lekker blijven trainen en dan komt de eerste overwinning steeds dichterbij. Bij de M6E2 ging het weliswaar iets beter, ondanks dat Pollux net te sterk was en met 1-3 terug naar Vlaardingen ging. Zes keer werd er gescoord bij de spannende wedstrijd tussen onze M8E1 en de gasten van Cartouche. Allebei de teams wisten drie keer te scoren. De M8E2 mocht een uurtje later aantreden in Dordrecht en won overtuigend met 1-7. Als je kan genieten van hockeydoelpunten, dan had je zaterdag iets na 10:00u bij Pollux moeten zijn. De meiden van onze M8E3 wisten in een doelpuntrijke wedstrijd te zegevieren. Zij versloegen met maar liefst 8-7 Pollux.

De jongens van HVS J6E1 en J8E1 deden het prima. Zij speelden om 09:00u thuis. Voor de J6E1 kwam uit Leiden Roomburg op bezoek. Onze jongens wonnen deze wedstrijd met 6-1. Voor de J8E1 kwam Pijnacker op bezoek. Ook zij gingen met een nederlaag (4-2) terug naar huis doordat onze jongens net iets beter waren tijdens deze wedstrijd.

 

De meiden van de MD1 diende om 08:30u al aan te treden tegen Derby. Er werd wel zes keer gescoord maar toch eindigde de wedstrijd onbeslist. Dat gold ook voor de MD2. Weliswaar konden zij lekker uit slapen voordat zij naar Waddinxveen vertrokken, maar ook die wedstrijd leverde geen winnaar op (2-2). Dat lukte de meiden van de MD3 wel. Zij wonnen op het einde van de middag van Schiedam met 5-1. Iets wat eerder de MD4 niet lukte. Zij speelde thuis tegen Alecto en verloren met 0-3. De jongens D1 hadden een vrij weekend. Zij beginnen volgende week in een uitwedstrijd tegen Pijnacker.

 

De C-jeugd had op Sportpark Groenewoud geen goede start. Zo hadden de meiden van de MC4 niet hun dag. Tegen de gasten uit Rockanje werd dik verloren (1-11). De MC2 verloren eerder die ochtend met 1-5 van Crayenhout. De uitspelende teams ging het een stuk beter af. Uit bij Derby won de MC3 met 0-6. Terwijl de MC1 begon met een mooie overwinning tegen Zoetermeer (1-2).

 

De jongens B mochten naar Vlaardingen. Vier keer wisten zij het doel te vinden van Pollux en mede hierdoor kwam de eindstand van 2-4 op het bord waardoor zij 3 punten konden bijschrijven. Dat lukte de meiden van de B-lijn niet. Wist de MB1 uit bij Rotterdam nog een puntje mee te nemen na een 1-1 gelijkspel, de MB3 ging tegen dezelfde club thuis met 0-5 onderuit. Bij de MB2 hing een gelijkspel nog wel in de lucht. Toch gingen zij bij Tempo’34 met een 2-1 nederlaag van het veld.

 

Meer succes was er in de A-lijn. Speelt de overige jeugd een tussencompetitie van 5 wedstrijden, de A-jeugd startte zaterdag aan een volledige competitie van 14 wedstrijden. De meiden van MA2 kreeg HDS op bezoek. Zij deelde de punten na een 1-1 gelijkspel. Eerder op de ochtend hadden de jongens al een mooi resultaat behaald. Barendrecht werd met 5-1 verslagen. In de middag speelde de meiden van MA3 hun wedstrijd thuis tegen Alphen. Ondanks een 1-2 achterstand met rust, wisten de meiden dit nog knap om te draaien. Zij sleepte een 3-2 overwinning eruit en pakken zo de punten. De meiden van de MA1 gingen op bezoek bij HDM. Ze begonnen direct goed aan de competitie door een 0-1 overwinning.

 

De zondag eindigde ondanks de regen goed. Heren 1 mocht thuis aantreden tegen Gilze Rijen. Met Dinand als Mini van de Week erbij leek dit vooraf al een kansloze dag te worden voor de gasten uit Brabant. Toch begonnen zij prima. Een snoeiharde backend slag eindige in de rechter bovenhoek achter Nash. HVS ging echter onverstoorbaar verder waar het mee begonnen was. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten en vlak daarna wist Boris knap tussen een aantal tegenstanders in de cirkel de keeper te omspelen en 2-1 stond op het bord. Gilze Rijen gaf echter niet op, maar dan valt het doelpunt toch aan de andere kant 3-1. Bijna ging onze mannen op weg naar een 4-1 maar in een mooie Laurel en Hardy act vielen twee HVS mannen over elkaar heen. Gilze Rijen kwam toch weer dichter bij (3-2), maar Spijkenisse besliste de boel door de 4-2 te maken. Als Wouter dan nog onnodig een groen kaart krijgt, waar zeker geel niet misstaan had, scoort de Gilze Rijen nog uit de strafcorner de 4-3. Dit was echter het laatste wapenfeit. Mooie overwinning van onze mannen.

 

De dag was ook al goed begonnen. Heren 2 wist immers hun puntenaantal te verdubbelen door een tweede overwinning van het seizoen binnen te slepen. Pollux werd thuis verslagen op het Raboveld met 2-1. Hierdoor verlaten zij de laatste plaats en kunnen volgende week nog een keer goede zaken doen als Leiden dat slechts 2 punten meer heeft op bezoek komt. De Dames Vetterinnen mochten aantreden tegen één van de drie Cartouche teams. Met een volle ziekenboeg was de spoeling al dun. Als er dan nog tijdens de wedstrijd speelsters geblesseerd moeten afhaken, dan eindig je met 10 vrouw in het veld. Met de rust stond het echter al 6-0 voor onze dames en uiteindelijk zou het volgens de dames 7-0 zijn geworden, maar staat er 6-0 op het formulier. Of de scheidsrechter of de dames verkeerd hebben geteld verteld het verhaal niet.

 

Ook de heren veteranen wisten weer een overwinning te behalen. Dit keer werd Reeuwijk met 3-6 verslagen. Werd er dan alleen maar gewonnen zondag door HVS, nee helaas niet. Dames 2 dat op bezoek was in Gouda ging nipt onderuit met 1-0. Heren 3 ging met 5-0 onderuit bij het combinatieteam Forcial-Voorne. Dames 5 had een vrij weekend en van Dames 4 en Dames 3 hebben we geen uitslag mogen ontvangen.

Dan hebben we nog één team over, HVS Dames 1. Zij hadden een druk weekend dat op vrijdag begon met de wedstrijd om de Silver Cup tegen Rapid. Rapid speelt in de tweede klasse en dat verschil werd vrijdag toch wel zichtbaar. Mede ook door een aantal blessures aan HVS kant en het daardoor moeten inpassen van een aantal A-jeugdspelers kwam HVS er gewoon niet aan te pas. Er is geen moment geweest dat er een stunt in de lucht hing. Zijn de dames dan helemaal van de mat geveegd? Nee bij lange na niet. Door hard werken konden ze wel mee komen, maar nooit een vuist maken. Gewoon geen kans gehad, maar ook niet veel weggeven. Rapid wint zonder in de problemen te komen met 0-2.

 

Zondag was het tijd om de kater van vrijdag lekker weg te hockeyen en dan is De Hoeksche Waard een prima tegenstander. Zij bungelen in de onderste regionen van de derde klasse terwijl onze dames de trotse nummer 3 zijn. Dit verschil is in de eerste helft echter niet te zien. Op halve kracht denken de dames ook wel even af te rekenen met De Hoeksche Waard. Na de openingstreffer van HVS hangt eerder de gelijkmaker in de lucht dan de 2-0. Met Mette als Mini van de Week op de bank om de meiden te helpen wordt gelukkig ongeschonden de rust gehaald. Even de koppen bij elkaar en de knop even omzetten er moet nu weer gewoon gehockeyd gaan worden. En dat gaan de meiden doen. Oké het helpt wel mee als na de 2-0 De Hoeksche Waard er niet meer in geloofd en de kopjes daar gaan hangen, maar uiteindelijk wordt het een mooie 7-0 overwinning. De dag wordt nog mooier als blijkt dat Rapide 2-2 heeft gespeeld tegen Bleiswijk en Derby bij Barendrecht verloren heeft met 2-1. Zo is het gat met de nummer 1 en 2 respectievelijk nog maar 4 en 2 punten. Echter om omhoog te kunnen blijven kijken zal er ook gewonnen moeten blijven worden. Volgende week komt immers Bleiswijk naar Spijkenisse en bij verlies kukel je zomaar weer drie plaatsen naar beneden. Zo spannend is het nu eenmaal in de derde klasse B. Maar de dames hebben weer een mooie stap gezet.

 

#GOHVS