· 

De Repelaer duoteam 1 weer een week dichter bij de titel.

Duoteam 1 van tafeltennisvereniging De Repelaer uit Spijkenisse heeft maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Alexandria'66 9 met 4-1 gewonnen. Het team is een stap dichterbij het onbetwiste kampioenschap gekomen.

 

John van der Draai opende tegen Emma Mattheij en moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd winnend af te sluiten. Emma kwam goed uit de cstartblokken: 11-7. Ze liet de volgende twee games aan John (9-11, 11-13) om de stand na vier games weer gelijk te trekken: 11-7. De vijfde game moest de beslissing brengen. En John was op tijd op dreef om Emma alsnog met een nederlaag naar de kant te sturen: 11-3.

 

Wim Muit had tegen Barth van der Leck zeker geen walk over. Ook Wim moest geconcentreerd spelen. Beide spelers waren deze avond aan elkaar gewaagd. De gamestanden 11-9, 17-15, 9-11 als bewijs. Ware het niet dat Wim in de vierde game zijn spel gevonden had en Barth alsnog met duidelijke cijfers overwon: 11-4. De Repelaer op 2-0 voorsprong!

 

Ook in de derde partij, het dubbelspel, bood Alexandria'66 uitstekend tegenstand aan de toekomstig kampioen. Opnieuw moest het Spijkenisser duo John/Wim aan de bak tegen Emma/Barth. Weer waren er vijf games nodig om de beslissing te forceren. Na een 1-2 gameachterstand, knokte het Spijkenisser duo zich terug en won met 3-2: 11-5, 7-11, 9-11, 11-2, 11-7.

 

In zijn tweede enkelwedstrijd was John Barth duidelijk de baas. Het werd de eerste wedstrijd waarin geen discussie kwam over wie de verdiende winnaar was. John won met duidelijke cijfers van Barth: 11-9, 4-11, 11-4, 11-2.

 

Het slotakkoord was voor Wim en Emma. Het werd wederom een mooie, gelijk opgaande wedstrijd waarin Wim steeds achter de feiten aanliep en uiteindelijk verloor. Emma zegevierde met de cijfers 11-9, 11-7, 11-7 en redde daarmee de eer voor de Rotterdammers.

 

Het kampioenschap nadert nu met rasse schreden. Met nog drie wedstrijden te gaan en tien punten voorsprong, mag dit niet meer misgaan voor de Spijkenisser mannen.