· 

Duoteam 1 ttv De Sprint herstelt zich tegen Dordrecht 1.

Maandagavond 4 november 2019 speelde De Sprint duoteam 1 een uitwedstrijd bij Dordrecht 1. Zou De Sprint 1 zich herstellen van de onverwachte nederlaag (eerste sinds lange tijd) bij Shot'65 1???

 

Martijn Bekker en Demelsa Basie reisden voor ttv De Sprint 1 naar Dordrecht. Dordrecht verscheen met Johan Snoep en Laurens Langeveld achter de tafel.

 

Johan en Martijn maakte er direct aan het begin van de avond een spannende wedstrijd van. Drie van de 4 games eindigden boven de 10. Martijn wilde zich revancheren voor de vorige wedstrijd (Shot'65 1) waarin hij onverwacht twee verliespartijen moest incasseren. Hij won overtuigend de 1e game. Johan trok in de 2e game met 12-10 de gamestand gelijk. De games erna waren eveneens spannend en Martijn had winstkansen, maar Johan besliste de wedstrijd met twee keer 12-10 in zijn voordeel.

 

In de tweede wedstrijd had Demelsa weinig moeite met het spel van Laurens en won relatief eenvoudig met 3-0.

 

Het dubbel openden Demelsa en Martijn voortvarend. Snel was het 2-0 in games voor het Brielse duo. Bij een grote achterstand in de derde game flitste de dubbelwedstrijd tegen Shot'65 door het hoofd. Toen leidde een 2-0 voorsprong in een 2-3 nederlaag. Maar Demelsa en Martijn waren dit niet van plan, rechtten de rug en wonnen de 3e game alsnog. De Sprint op een 2-1 voorsprong.

 

Johan en Demelsa mochten de vierde wedstrijd van de avond aantreden. Johan is voor Demelsa een lastige speler omdat hij met zogenaamde materiaalrubbers speelt die een bijzonder effect aan de bal geven. Demelsa bereidde zich goed voor, paste de tactiek aan en was met name in de langere rally's vaster dan Johan. Dit resulteerde in een eenvoudige 3-0 gamewinst. De zege was binnen. Wat ging Martijn in de laatste wedstrijd doen?

 

Op voorhand leek het spel van Laurens lastig voor Martijn. Martijn moest het initiatief nemen. Hij deed dat goed en won de eerste 2 games ruim. Laurens vocht zich terug in de wedstrijd en kwam na twee games winst terug tot 2-2. De vijfde en beslissende game ging overtuigend naar Martijn en zo pakte hij ook een enkelzege mee deze avond. 

 

Demelsa: "Dit is een goede uitslag voor ons. Met 9 punten voorsprong op de nummer 2 gaan we de laatste drie competitieronden in. Prolongatie van het kampioenschap komt dichtbij. To be continued... Volgende week uit tegen NTTC (11 november) en thuis (12 november) tegen de tegenstander van vanavond Dordrecht 1. Dan rest donderdag 19 november nog de thuiswedstrijd tegen Avanti 1."