· 

Najaarscompetitie Tennis (bijna) voorbij.

De najaarscompetitie van de Voorne Putten & Rozenburg tennisverenigingen is (bijna) voorbij. Een eindoverzicht.

Twaalf verenigingen op Voorne Putten & Rozenburg. Voorlopig met nog enkele wedstrijden te gaan veel kampioenen. We hebben echter nog maar twee kampioensfoto's langs zien komen. Waar blijven de andere???

Twee weken geleden keken wij voor alle deelnemende verenigingen naar de stand van zaken bij de eerste teams in de diverse seniorcategorieën. In dit blog staan we stil bij de eindresultaten en zoomen in op alle kampioenen.

TC West Voorne speelde met 19 teams in de najaarscompetitie. 

Heren Dubbel 1 35+ van de vrijdagavond is in de 3e klasse afdeling 64 kampioen geworden. Ook feest bij TC West Voorne Dames Dubbel 17+ (vrijdagavond 2e klasse afdeling 40 / op de foto). Ook dit team bleek na 7 wedstrijden de sterkste. De jongens 10 t/m 14 op de zondag speelt zondag 10 november een inhaalwedstrijd en heeft tegen Ter Werve aan drie winstpartijen genoeg om het kampioenschap ten koste van Dekker Rokkeveen 1 binnen te halen. Dat moet tegen de nummer 7 van de ranglijst mogelijk zijn.

TC Oostvoorne telde 20 teams in de najaarscompetitie.

Het Dames Dubbel 35+ behaalde op de vrijdagavonden het kampioenschap binnen van de 2e klasse afdeling 67. Gefeliciteerd dames! Ook een 1e plaats voor Team Groen op de Zondag (afdeling 59). Dames Dubbel 17+ speelt donderdagochtend de laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Stellendam 1 (2e klasse afdeling 25). Bij een 3-1 of 4-0 overwinning sluit ook dit team de competitie als nummer 1 af.

Drie teams liepen het kampioenschap net mis.

 

BTV E'68 nam met 23 teams deel aan de competitie. 

Maar liefst vijf kampioenen telt deze mooie vereniging. En daar kan nog een zesde team bijkomen.

Heren 17+ (2xE 3xD) in de 1e klasse afdeling 2 van de zaterdag is kampioen. Datzelfde geldt voor de Dames dubbel 17 vrijdagavond (3e klasse afdeling 76), Dames dubbel 17+ zaterdag (3e klasse afdeling 26), het Gemengd dubbel 35+ van de vrijdag (3e klasse afdeling 90) en Team Groen Zondag Groen 1 afdeling 56.

Dames dubbel 35+ team 2 van de vrijdagavond (3e klasse afdeling 84) kan zich als zesde in de rij aansluiten als de uitgestelde wedstrijd tegen Overschie 1 met 3-1 of 4-0 gewonnen wordt. En dat is tegen de nummer 3 best een lastige opgave. Maar niets is onmogelijk!

Maar liefst 5 teams eindigden nog op de 2e plaats in de eindrangschikking. Een mooi seizoen voor deze vereniging uit Vierpolders.

TV Zwartewaal kwam met 5 teams uit in de najaarscompetitie. 

Het Heren Dubbel 35+ is op de vrijdagavond kampioen geworden van de 3e klasse afdeling 67 (foto). Het Gemengd Dubbel 17+ (vrijdagavond 1e klasse afdeling 1) eindigde als 2e, de overige teams op de posities 2 (Dames Dubbel 17+ vrijdagavond 2e klasse afdeling 40), 3e en 5e.

 

LTV Bernisse streed eveneens met 5 teams in de competitie en had het daarin erg lastig. In de 2e, 3e en 5e klasse kwam aan het slot 1x een 5e en 4x een 7e plek op de ranglijst als resultaat.   

 

LTV Zuidland streed met 17 teams in de competitie.

Heren Dubbel 50+ werd in de vrijdag 2e klasse afdeling 15 kampioen! De overige teams kwamen tot plek 3 in de eindrangschikking of lager (3x 3e, 3x 4e, 3x 5e, 2x 6e, 3x 7e, 2x 8e).

 

LTCV De Dalle had 23 teams in de competitie.

Het Gemengde 17+ team van de zaterdag (3e klasse afdeling 6) en het Gemengd Dubbel 17+ (1e klasse afdeling 4) werden met 1 punt voorsprong kampioen! Het Gemengd Jeugdteam van de zondag (11 t/m 17 jaar - 1e klasse afdeling 1) liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was en werd met grote voorsprong 1e. 

Naast deze drie kampioensteams ook 5 (!) ereplaatsen voor Dames 17+ team 1 (2xE 3xD) zaterdag 3e klasse 4, het Gemengd Dubbel 17+ team 2 op de zaterdag in de 2e klasse afdeling 26, het Gemengd Dubbel 17+ zaterdag 3e kalsse afdeling 23 en de teams 2 en 3 van Groen Zondag afdelingen 77 en 56. Deze teams werden keurig tweede in de afdeling en liepen het kampioenschap net mis.

 

Vier teams van LTV De Hartel bleken de sterkste in hun klassen: Team 3 Heren 17+ (2xE 3xD) van de zaterdag (Rotterdam 4e klasse afdeling 1), Team 1 Dames dubbel 17+ van de vrijdagavond (3e klasse afdeling 47), Team 2 Gemengd dubbel 17+ (zaterdag 4e klasse afdeling 7 en Team 1 Gemengd Zondag (4e klasse afdeling 5). Twee teams liepen het kampioenschap net mis en eindigden op de 2e plaats in de eindrangschikking: team 2 Heren 17+ (2xE 3xD) van de zaterdag (Rotterdam 3e klasse afdeling 5en Dames 17+ (2xE 3xD) van de zaterdag (Rotterdam & Zuid 3e klasse afdeling 1). 

 

Twintig teams van LTV Spijkenisse namen deel aan de competitie. Vijf daarvan wisten het kampioenschap binnen te halen, al was het voor team 2 van de zaterdag Heren 17+ (2xE 3xD) Rotterdam 3e klasse afdeling 6 een narrow escape. De kampioenen:

Team 1 Heren 17+ (2xE 3xD) Zaterdag (Rotterdam) – 3e klasse – Afdeling 5

* Team 2 Heren 17+ (2xE 3xD) Zaterdag (Rotterdam) – 3e klasse – Afdeling 6

* Team 1 Dames 17+ (2xE 3xD) Zaterdag (Rotterdam & Zuid) – 3e klasse – Afdeling 4

* Team 2 Gemengd dubbel 17+ Vrijdag Avond – 3e klasse – Afdeling 12

* Team 1 Jongens 11 t/m 17 jaar Zondag – 3e klasse – Afdeling 34

Team 2 Groen van de zondag (Groen 2 Afdeling 104) kan in theorie ook nog kampioen worden bij een maximale score in de inhaalwedstrijd tegen De Kooistee 2. Maar dan moet kloploper  United Service 1 punten verliezen. Dat zal tegen BTV E’68 4 waarschijnlijk niet gebeuren.

 

Dertien TC Rozenburgteams speelden in de competitie. Vier daarvan werden eerste en dus kampioen in hun klasse en afdeling. Twee teams liepen het kampioenschap net mis. De kampioenen:

* Team 2 Heren dubbel 17+ van de zaterdag (4e klasse afdeling 16)

* Team 1 Dames 17+ (2xE 3xD) zaterdag (Rotterdam & Zuid) (4e klasse afdeling 5) 

 

* Team 2 Dames dubbel 17+ zaterdag (4e klasse afdeling 44)

* Team 3 Dames dubbel 17+ Zaterdag (4e klasse afdeling 40)

Team Heren 17+ (2xE 3xD) van de zaterdag (Rotterdam 3e klasse afdeling 6) eindigde met evenveel punten als Spijkenisse 2 op de eerste plaats maar liep het kampioenschap mis op sets (grrrr...). Ook Team 1 Heren dubbel 50+ Vrijdag – 2e klasse – Afdeling 15 liep het kampioenschap net mis ten voordele van Zuidland 1.

 

21 teams vertegenwoordigden TC De Kooistee in de competitie. Nog geen kampioenen al heeft team 1 van de Dames Dubbel op de vrijdagavond (3e klasse afdeling 62) het allemaal nog in eigen hand. Dit team staat 2 punten achter op D'Oudelande 3. De bij 2-0 gestaakte wedstrijd tegen die koploper moet op 14 november nog afgespeeld worden. En....... De Kooistee Dames hebben een 2-0 voorsprong. In theorie staan ze nu gelijk. Het wordt dus nog een spannende volgende week vrijdagavond.

Ook het eerste gemengde zondagteam van 10 t/m 14 jaar heeft in de 2e klasse afdeling 13 nog een theoretische kans op het kampioenschap. Vier punten achter de uitgespeelde koploper Oud Beijerland 2. De wedstrijd tegen BTV E'68 1 nog tegoed. Deze nummer 3 heeft evenveel punten als De Kooistee. Beide teams kunnen nog 5 punten binnen halen. Maar is dat wel haalbaar? Maar het feit is beslecht nadat de wedstrijd gespeeld is.

Het Zondag Dames Dubbel in de 1e klasse afdeling 3 speelt 10 november nog een gestaakte wedstrijd uit tegen koploper Park Marlot 1. De Koou=istee Dames staan met 1-0 voor en hebben 3 punten achterstand op deze koploper te overbruggen. In theorie is het kampioenschap dus nog haalbaar. De uitwedstrijd ging met 1-3 verloren. We zijn ook hier benieuwd naar de afloop.

 

TV United Service tenslotte kwam met 15 teams uit in de najaarscompetitie. Vier teams zijn kampioen:

* Team 1 Dames dubbel 35+ (vrijdagavond 3e klasse afdeling 86)

* Team 1 Dames dubbel 50+ (vrijdag 2e klasse afdeling 5)

* Team 1 Gemengd dubbel 17+ (vrijdagavond 2e klasse afdeling 44)

* Team 1 Gemengd 17+ (zaterdag 2e klasse afdeling 13)

Daar kan nog een vijfde kampioen bijkomen: Team 1 Groen Zondag (groen 2 afdeling 104) kan ook nog het kampioenschap binnen halen. Er staat voor zondag 17 november nog een inhaalwedstrijd tegen BTV E’68 4 op het programma. De Kooistee gaat aan de leiding en heeft 2 respectievelijk 3 punten voorsprong op Spijkenisse 2 en De Kooistee 2. Beide concurrenten voor de titel spelen  zondag 10 november tegen elkaar. De Kooistee 1 weet dus een week later wat hen te doen staat in de inhaalwedstrijd om de 1e plaats te behouden en het kampioenschap binnen te halen.