· 

Jubileumdag Bridgeclub Spijkenisse.

Op 9 november viert Bridgeclub Spijkenisse haar 55-jarig jubileum.

Die dag gaat de club spelen in diverse locaties op Voorne en Putten. De geleerden zijn het er niet helemaal over eens wat nu de grens tussen Voorne en Putten is. De een zegt het Voorns Kanaal, de ander zegt de Bernisse. Als het laatste het geval is, vindt de jubileumtocht plaats op twee eilanden, want Heenvliet, Abbenbroek en Zuidland liggen dan op Voorne en slechts Hekelingen ligt op Putten.

 

De start van een mooie dag is om 9:30 uur in het Dorpshuis van Hekelingen met een kopje koffie en iets lekkers. Daar krijgen de deelnemers de gidsbriefjes uitgereikt en de Nissewaard quiz. Wat die quiz inhoudt, laat de jubileumcommissie nog even aan de verrassing over.

Vanuit Hekelingen vertrekken de deelnemers per auto naar de volgende locatie.

 

Er wordt bridge gespeeld in de Hoecksack in Heenvliet, De Beren in Heenvliet, Het Dorpshuis van Abbenbroek, restaurant Mythos in Zuidland en het ‘eigen’ Dorpshuis in Hekelingen.

Als alles volgens plan verloopt, zijn we rond 16:15u weer terug in het Dorpshuis van Hekelingen.

Daar zal de uitslag van de Nissewaardquiz worden bekend gemaakt [bosje bloemen voor de winnaars] en kunnen de deelnemers genieten van iemand die muziek gaat maken. Ondertussen wordt een lichte maaltijd genuttigd.

 

In de eerste, derde en vijfde ronde zal iets te drinken worden aangeboden in de diverse horecagelegenheden. Koffie, thee, fris, bier en wijn zijn voor rekening van de club.

 

De prijsuitreiking vindt in het Dorpshuis plaats. De nummers 1 t/m 5 krijgen een prijs. Dat lijkt een prooi voor de ‘broodkaarters’, maar dat is niet zo. Bij binnenkomst om 9:30 uur zal gevraagd worden wat men denkt te scoren op deze feestdag. De nummer 1 is dan ook het paar dat het dichtst bij de voorspelde eindscore zit.

 

 

Het bestuur heeft enorm zin in deze jubileumactiviteit!!! Het bestuur is ook trots op de jonge vereniging. Slechts twee leden waren nog niet geboren, toen de vereniging werd opgericht! “Heel leuk om bij zo’n jeugdige club te horen!”