· 

Nieuwenhoorn raakt ongeslagen status kwijt

Na vorige week met de 7e zege op rij de periodetitel te hebben behaald, moest Nieuwenhoorn het vandaag opnemen tegen Bruse Boys, dat op de 5e plaats stond. Aan de zijde van Nieuwenhoorn ontbrak Danique Wolters, en Tim van der Lijn werd door Ron van den Berg vanwege vermeende klachten op de bank gehouden. Ook Brandon Nooitmeer werd op de bank gehouden. Hierdoor speelde Mike van der Ruit op het middenveld en waren er basisplaatsen voor Chris Dabaghian en Daniel Dijksman.

 

Nieuwenhoorn begon gretig aan het duel en na een eerste mogelijkheid voor Dabaghian was het na 6 minuten al raak. Een steekpass van Mike van der Ruit zette Jeffrey Burger alleen voor de keeper en hij wipte de bal beheerst over de uitkomende doelman heen. Na een nieuwe mogelijkheid voor Dimitri Gomes die zijn schot geblokt zag worden, besloot Bruse Boys iets meer druk te willen zetten. Hierdoor kreeg Nieuwenhoorn blijkbaar een bepaalde angst, want in plaats van te blijven combineren, hanteerden ze veelvuldig de lange bal. Deze werd echter te gemakkelijk ingeleverd. In de 14e minuut een uitbraak van de gasten. De bal kwam tegen de hand van Marijn Wolters, en de lankmoedig fluitende arbiter de Feijter besloot de bal op de stip te leggen. Ook toverde hij een gele kaart uit zijn borstzak, waarmee de (onopzettelijke) handsbal dubbel bestraft werd. Ondanks dat Chris van Wijngen de bal nog raakte ging deze wel binnen en dat betekende 1-1. Door het veelvuldige balverlies dat Nieuwenhoorn door de lange bal te hanteren leed, kon Bruse Boys goed mee komen in de wedstrijd, omdat zij in de duels feller waren. Daarbij maakten ze veelvuldig overtredingen, maar scheidsrechter de Feijter wuifde die vaak weg, waar hij aan Nieuwenhoornzijde de kleinste tikjes wel affloot. Ook leek de arbiter conditioneel niet de sterkste waardoor de assistent scheidsrechter van Bruse Boys, die zeker niet altijd op een lijn met zijn eigen defensie stond, veelvuldig een onterecht vlagsignaal overgenomen zag worden. Aan Nieuwenhoornzijde waren een aantal spelers beoorlijk 'afwezig' vandaag en verzuimden zij hun taak uit te voeren. Dit niet ingrijpen leidde in de 32e minuut tot een voorsprong voor de gasten. Daniel Dijksman liep wel met zijn man mee, maar greep niet in, en daardoor was de uitkomende van Wijngen te laat om dat te corrigeren. dat betekende 1-2. Drie minuten later kregen de gasten een corner en een van de spelers mocht tussen Winterberg en Molendijk in tegen de bal aanlopen, welke hij vervolgens over van der Ruit heen wist in te koppen. In de 44e minuut verzuimde de defensie wederom in te grijpen en daardoor was ook de 4e mogelijkheid voor de gasten wederom goed voor een treffer. Zo stond er een onverwachte en onnodige 1-4 ruststand op de borden.

 

In de rust kwam Tim van der Lijn de ongelukkig spelende Dijksman vervangen en kwam Sander van der Ven erin voor de onzichtbare Tom Sleeuwenhoek. Hierdoor ging Gomes dieper spelen en kwam Roeland de Bruijne die als linksback al de meeste balcontacten gehad had in de eerste helft centraal te staan. Door het dieper spelen van Gomes kreeg Nieuwenhoorn wel weer meer mogelijkheden, maar een vermeende 2e treffer van Burger werd wegens buitenspel geannuleerd. Ook Dabaghian was als linksbuiten iets vaker aan de bal, maar hij voerde zijn acties veelvuldig te ver door. Na een gemiste vrije trap van Winterberg kwam de bal na een doeltrap van de Bruinisser sluitpost weer in de Nieuwerhoornse helft, waar wederom niet werd ingegrepen en dat werd wederom afgestraft. 1-5. Terwijl Nieuwenhoorn aftrapte en de speaker van Dienst Susan van Eijk de doelpuntenmaker nog omriep, verspeelde men de bal en deze werd weer achter de verbouwereerde van Wijngen geschoten. Dat betekende een ontluisterende 1-6 en met nog 17 minuten op de klok was wel duidelijk dat er vandaag niet zou worden gewonnen. Ondertussen waren Burger en Molendijk door de Feijter ook op geel getrakteerd en was Merijn Wolters geblesseerd uitgevallen. Deze charge was echter blijkbaar niet hard genoeg voor een kaart. Brandon Nooitmeer was de vervanger van Wolters. Eindelijk besloot Nieuwenhoorn de te vaak gehanteerde lange bal weer achterwege te laten en te gaan combineren. Omdat Bruse Boys nu ook dacht de wedstrijd wel gespeeld te hebben kon Nieuwenhoorn toch nog terug komen in de wedstrijd. In de 81e minuut scoorde Gomes de 2-6. 2 minuten later werd hij bij een nieuwe mogelijkheid gestuit en moest arbiter de Feijter wel naar de stip wijzen en geel geven. Aanvoerder Winterberg nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de strafschop binnen. In de 89e  minuut werd het na goed doorzetten van Mike van der Ruit die bij de 2e paal Burger wist te vinden zelfs ook nog 4-6. Het gemak waarmee men in die paar minuten terug kwam deed de bezoekers net niet genoeg meer wankelen, maar het is onbegrijpelijk waar deze collectieve offday vandaan komt. Typisch genoeg weten de concurrenten Oostkapelle (gelijk tegen Axel), en MZC niet te profiteren, dus de schade voor Nieuwenhoorn blijft beperkt. Toch zal dit ook een wake up call moeten zijn voor de komende wedstrijden, dat men niet te gemakzuchtig moet zijn.

 

Opstelling: Van Wijngen, Merijn Wolters (Nooitmeer), Dijksman(van der Lijn) Molendijk, De Bruijne, Gomes, van der Ruit, Winterberg, Sleeuwenhoek(van der Ven) Burger en Dabaghian.