· 

Met een beetje mazzel.

Spijkenisse bleef na 360 minuten voetbal ook tegen Zwaluwen zonder doelpunt, verloor met 0-1 en zakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst, een directe degradatieplaats bij de eindafrekening.

Spijkenisse - Het lijkt alsof het geluk Spijkenisse verlaten heeft. Het heeft er alle schijn van dat Vrouwe Fortuna Spijkenisse in de ban heeft gedaan en zonder geluk vaart niemand wel. En, als dan ook nog de scheidsrechter dingen ziet die er niet zijn en dingen niet ziet die er wel zijn dan is het kwaad kersen eten met elke tegenstander in de hoofdklasse A. 

 

De ijver om het zo goed mogelijk te doen was zichtbaar in de openingsfase tegen de gasten uit Vlaardingen. Na wat losse flodders richting doelman Michael Termijn ontwikkelde Zwaluwen in de achtste minuut de eerste serieuze poging om de score te openen. Richie Basoski omspeelde twee verdedigers, maar werd net voor zijn beslissende tik neergehaald. Adair Lopes Viega hield zijn zenuwen in bedwang en schoot vanaf elf meter onhoudbaar raak 0-1.

 

Weer een bittere tegenvaller in de beginfase van de wedstrijd voor de mannen van trainer Peter Wubben. Spijkenisse liet zich vooralsnog niet ontmoedigen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam ogenschijnlijk vier minuten later binnen handbereik toen Marvin van der Pluijm alleen op keeper Mark van Splunter afstevende. Doch net voordat Van der Pluijm het verlossende schot afvuurde werd hij ontoelaatbaar onderuit gehaald.

Scheidsrechter Mark de Bruijn vertikte het echter het leder op de stip te leggen, maar trakteerde in plaats daarvan Van der Pluijm op een gele kaart vanwege een schwalbe. Tot verbazing zelfs van de meegereisde Vlaardingse supporters.

Die tegenvaller dreunde tot aan de rust na en de leidsman legde in het vervolg van de wedstrijd bijna elk duel in het nadeel van de groen-witten uit. 

 

Inhaalrace. 

En, weer liep Spijkenisse achter de feiten aan en moest na de rust weer op jacht naar de gelijkmaker. De thuisclub schepte zich maar weinig kansen maar creëerde wel met meer balbezit een veldoverwicht. Intussen waren Michael van Dommelen en Daan Bourgonje binnen de lijnen gekomen, maar echt gevaarlijk werd Spijkenisse pas na de komst van Adam el Fazazi. 

De beschikbare tijd om de bordjes op het scorebord te vervangen tikten weg en het wilde maar niet lukken. De momenten dat een Spijkenisser aanvaller in een kansrijke positie kwam waren op de vingers van één hand te tellen. Met de haven in zicht waren Adam el Fazazi en Felino Jardim akelig dicht bij de gelijkmaker, maar het kleinnood ging net naast en over het vijandelijke doel.

Het was niet dat de spelers niet wilden, maar het mag gewoon niet zo zijn. De ideeën ontbraken op de beslissende momenten, zodat de defensie van Zwaluwen door hard werken eigenlijk gemakkelijk overeind bleef. En, als dan plotseling een treffer binnen handbereik kwam, dan gebeurde er altijd wel iets waardoor het beoogde feest voor de thuisclub niet doorging. Spijkenisse zit nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen en probeer daar maar eens uit te komen.

 

Spijkenisse-Zwaluwen 0-1 (0-1). 8' Adair Lopes Veiga 0-1.

 

Spijkenisse: Michael Termijn, Demi Gosepa (69' Adam el Fazazi), Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Youri Verschoor, Marvin van der Pluijm, Felino Jardim, Mark Schenk, Stevie Suares (46' Michael van Dommelen), Robert Michilsen (60' Daan Bourgonje), Serginio van Axeldongen).

Zwaluwen: Marc van Splunter, Mario Nijgh, Jim van Oeveren, Wembley Paulinio Reyes, Michael Poeljes, Alexander Deetman, Richie Basoski (79' Moises Navarro), Mohamed Ajarai (65' Gabriel Belchior), Adair Lopes Veiga, Tim van der Hoeven (51' Eric Fortes), Marion Slabbekoorn.

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Mike Bruijn had bepaald zijn dag niet en gaf geel aan Marvin van der Pluijm, Yassire Hamdani en Demi Gosepa (allen Spijkenisse) en Tim van der Hoeven en Gabriel Belchior van de Zwaluwen.

 

Man of the match: Anthony Bentem die zijn eigen geluk mag scoren in The Jagger Casino.

 

Aantal toeschouwers: 350.

 

Bron: website vv Spijkenisse.