· 

Spivo Dames 1 lijdt eerste thuisnederlaag.

Aan de thuiswedstrijd tegen Next Volley heeft Spivo één punt overgehouden. Spivo speelde bij vlagen goed, maar Next Volley was constanter. In nagenoeg elke set kwam Spivo lange fases goed mee met de nummer 2 van de ranglijst, maar waar de Dordtenaren het niveau vasthielden, zakte Spivo soms weg. Een prima derde set bracht het hard werkende Spivo wel een verdiend punt.

 

Het was Next Volley dat in de beginfase van de eerste set veel scherper startte dan Spivo. Basisspeelsters Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte réageerden vooral en keken snel tegen een 1-5 achterstand aan. Vervolgens kwam Spivo door vier scores van Katja in korte tijd en door goede services van Anouk en Megan rap terug tot 8-8. Beide teams maakten hun side-outs vakkundig. Net over de helft de set, bij een gelijke stand, kreeg Katja de bal bij een verdedigende actie per ongeluk op haar voet. De scheids floot te vroeg, maar besloot het punt alsnog aan Next Volley te geven. Het zou het breekpunt in de set betekenen. Een opstellingsfout en veel eigen fouten volgden en de set ging naar de bezoekers (17-25).

 

Spivo begon set 2 in dezelfde opstelling vooral met goede scores van middenspeelsters Megan en Rachelle. Tot 5-5 was er niks aan de hand, maar daarna werden de geboden kansen in aanval niet verzilverd. Next Volley maakte daar dankbaar gebruik van en het gat groeide. Maaike kwam erin om te redden wat er te redden viel, maar dat bleek niet veel meer te zijn. Met groot en duidelijk verschil werd de set verloren (13-25).

 

In set 3 gooide Spivo het over een andere boeg. Maaike bleef staan en Spivo wisselde wat posities. Katja begon sterk met aanvallende en serverende scores. Helaas vielen er teveel services van Next bij Spivo op de grond, maar verder werd er goed gespeeld. Op de opslag van Daisy werd een klein gaatje van Next Volley gerepareerd en op Katja’s service greep Spivo de leiding. Ook Megan serveerde sterk en Spivo behield lang een nipte voorsprong. Ondanks dat Spivo iets teveel servicedruk zette, wat resulteerde in teveel fouten, werd en met name in de side-out ijzersterk gespeeld. Vanaf 19-18 maakten beide teams heel lang geen punten op eigen services, waardoor Spivo logischerwijs op 24-22 kwam. Kansen om de set eerder af te maken waren er, maar Next Volley sleepte er een verlenging uit. In een bizarre slotfase, met een knotsgekke laatste rally, trok Spivo aan het langste eind (26-24).

 

De vierde set werd er door Spivo beter gepasst. Charlotte, Sabine en Katja hadden de services goed onder controle. Even kwam Next los, maar Alicia serveerde Spivo op gelijke hoogte (7-7) en Katja zette ook een knappe serie neer. Halverwege de set verloor Spivo echter de aansluiting op een service die niet al te moeilijk was. Hoe dan ook, Spivo kwam niet tot scoren en het gat was geslagen. Er werd daarna nog wat goedgemaakt en hard gewerkt, maar op de belangrijke momenten voerde Spivo met name in blokkering niet uit wat er gevraagd werd. De wil was er, maar er was meer nodig om er een vijfsetter uit te slepen (17-25).

 

Uiteindelijk een terechte uitslag. De goedgevulde tribune zag dat Spivo in grote delen van de wedstrijd niet onderdeed, maar de stap die Spivo nog moet zetten is dat niveau langer vast te houden. Vooral om te voorkomen dat een sets binnen mum van tijd verspeeld worden. Genoeg dingen om tevreden op terug te kijken en ook voldoende verbeterpunten. Hoe dan ook, we schrijven weer een puntje bij en gaan ons voorbereiden op de uitwedstrijd bij VCN 3! 

 

Bron: website Spivo

Foto: verenigings teamfoto