· 

Hellevoets Effect 1 wint van koploper NN Rotterdam 1.

Hellevoets Effect 1 heeft maandagavond gewonnen van koploper NN Rotterdam 1. Het Schiedamse team (van oorsprong Rotterdams) was genoodzaakt met een invaller naar Hellevoetsluis af te reizen en dat nekte het team.

 

Onno Blok en Arno Ynzonides verkeren in goede vorm en wisten beiden invaller Theo Vliegenhart te verslaan. De lastig bespeelbare Emie van Bodegem wist de Hellevoeters wel te verslaan. Het dubbel was als zo vaak in de duocompetitie beslissend. Die wedstrijd ging met 3-0 naar Onno en Arno waardoor de positieve 3-2 na afloop op het wedstrijdformulier stond.

De niet 100% fitte Onno Blok kwam slecht uit de startblokken tegen Emie van Bodegem. Binnen korte tijd stond Emie met 6-0 voor. Onno wist de stand snel gelijk te trekken (6-6) en er ontspon een mooie wedstrijd waarin beide spelers aan elkaar gewaagd waren. Na de 6-6 wist Emie Onno toch in de eerste game met 11-6 te verrassen. De 2e en 3e game gingen gelijk op met over en weer kansen. Toch bleef de score voor Emie aan de positieve kant. Hij won na de 1e game ook game 2 (11-9) en 3 (14-12). NN Rotterdam 1 op voorsprong.

 

Arno speelde een degelijke wedstrijd tegen Theo. Hij bleef op het eind aan de goede kant van de score: 11-6, 11-7, 11-9. Beide teams in evenwicht: 1-1.

Het dubbel ging na een goede wedstrijd naar Hellevoets Effect. Arno en Onno (gesteund door Dick Struik) behaalden een mooie overwinning in drie games: 13-11, 11-8, 11-9.

 

Na de dubbel had Onno weinig moeite met Theo. Vrij eenvoudig wist Onno het belangrijke 3e punt (=overwinning) binnen te halen. De gamestanden: 11-5, 14-12, 11-6.

Het slotakkoord was voor Arno en Emie. Het gehaaide spel van de Rotterdammer was er net iets teveel aan voor Arno. De overwinning ging verdiend met 3-0 naar Emie: 11-3, 11-8, 11-6. Eindstand 3-2. 

 

Een welkome zege voor Hellevoets Effect 1 in de strijd met Kwiek 1 en Alexandria'66 4 voor klassenbehoud. Het gat met Kwiek is gegroeid tot 7 punten. Maar Kwiek heeft deze week nog een wedstrijd tegoed.