· 

Het gaat goed met het Meidenvoetbal bij VV Brielle

Volgens coördinatoren Mike Mol en Sandra Terol, gaat het prima met het meidenvoetbal bij VV Brielle. Aan het begin van het seizoen gaf men bij ons al aan flink actief te zijn en dat werpt onherroepelijk zijn vruchten af. De bewoners van het Geuzenpark zijn nu met 4 teams actief en er blijven zich maar nieuwe meiden aanmelden. De MO15 is wel wat krap qua bezetting, dus kan men nog heel goed meiden van 13 en 14 jaar gebruiken! 

MO19-1 speelt in de 2e klasse, de MO15-1 in de 1e klasse, de MO15-2 in de 2e klasse en de MO 13-1     in de 2e klasse. Daarnaast hebben we nog behoorlijk wat meiden die bij de jongens voetballen.

 

Dit seizoen is er behoorlijk wat aanwas in de onderbouw en zouden we ook een MO11 of 12 kunnen beginnen, maar dat is niet wat de KNVB adviseert: meiden t/m MO12 zoveel mogelijk bij de jongens laten voetballen. Qua prestaties doen alle teams goed mee, ze staan allemaal in de bovenste helft van de ranglijst.

 

Als gezegd is de vereniging zeer actief en besteed men veel aandacht aan werving. Zo is er een jaarlijkse meideninstuif en een open dag, onder begeleiding van heren selectietrainers. Is er veel werving via de website, facebook, lokale kranten en internet. Ook bezoekt men vele evenementen met bezoek aan wedstrijden van het Nederlands dameselftal en gaat men soms ook een weekendje weg. Een werkgroep Meidenvoetbal VV Brielle verzorgt deze activiteiten en is samen met de coördinatoren Meidenvoetbal bezig met de continuiteit en de toekomst van het meidenvoetbal bij VV Brielle!