· 

Duoteam 1 van ttv De Sprint kampioen in de Hoofdklasse A.

Duoteam 1 van ttv De Sprint is maandagavond in Nieuwerkerk aan de IJssel na de 5-0 winst tegen NTTC 1 kampioen geworden in de Hoofdklasse A van de afdeling West. Martijn Bekker en Demelsa Basie zijn onbereikbaar voor de concurrenten.

 

Martijn en Demelsa troffen maandagavond Hans Stapels en Zoran Sovic als tegenstanders. 

Martijn opende tegen Hans. De eerste drie games gingen boven de tien. Martijn kwam met 2-0 voor, maar Hans gaf zich niet zomaar over en kwam terug tot 2-1. Het waren drie mooie games met goede aanvalspunten van beide spelers. De vierde game ging overtuigend naar Martijn (11-2), waardoor De Sprint 1 op voorsprong kwam. Demelsa behaalde daarna een regelmatige overwinning op Zoran. Zoran kwam in deze wedstrijd met name in de rally's tekort. 

 

In de thuiswedstrijd verloren Demelsa en Martijn de dubbel, dus ze waren gebrand om nu te winnen. De eerste 2 games gingen gelijk op en resulteerde in een 1-1 tussenstand. Met tactisch slimmer spel kon de overwinning daarna voor Demelsa en Martijn geboekt worden.

Als Demelsa de vierde wedstrijd van Hans zou winnen, was het kampioenschap een feit. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd werd het dit keer een spannende wedstrijd. Hans speelde goed, wisselde hard aanvallend spel af met meer verdedigend spel in de lange rally's en nam een 2-1 voorsprong. Door beter spel won Demelsa game vier. In de beslissende vijfde game was het geluk aan haar kant. Naast enkele netballen raakte Hans van slag bij de wisseling van tafelhelft bij een 5-4 tussenstand. Hans maakte enkele fouten en gaf de wedstrijd definitief uit handen. Demelsa en Martijn konden het kampioenschap vieren.   

In de laatste wedstrijd speelde Martijn goed tegen Zoran. Hij nam een 2-0 gamevoorsprong. In de derde game had Zoran winstkansen maar benutte die uiteindelijk niet waardoor Martijn met 3-0 de wedstrijd won en de 5-0 eindstand op het wedstrijdformulier bracht. 

 

Dinsdag volgde al weer de volgende wedstrijd. Thuis tegen Dordrecht 1. Demelsa en Martijn traden aan tegen Johan Snoep en Laurens Langeveld.

Martijn en Johan openden de avond. In de uitwedstrijd had Martijn nog van Johan verloren. En dat wilde hij niet nog een keer laten gebeuren! Martijn won de eerste game moeizaam. Hij had last van het speltype dat Johan hanteerde. Na wat tactische omzettingen won hij daarna makkelijk de 2e en 3e game. De revanche was binnen.

Demelsa boekte in de tweede wedstrijd een regelmatige 3-0 overwinning op Laurens. In het dubbel gingen beide duo's gelijk op. Met name in de 3e game hadden Demelsa en Martijn het moeilijk. Ze konden echter op tijd doordrukken en de wedstrijd toch nog met 3-0 naar zich toetrekken.

 

Martijn had in de uitwedstrijd in vijf games van Laurens gewonnen. Op voorhand werd een lastige wedstrijd voorspeld. Echter, Martijn nam een 2-0 voorsprong, liet Laurens de 3e game pakken om vervolgens in de 4e zonder pardon toe te slaan. Een mooie 3-1 overwinning en De Sprint op een 4-0 voorsprong.

In de slotpartij tegen Johan toonde Demelsa niet het beste spel van dit seizoen. Met een variatie van verdedigend en aanvallend spel wist ze het Johan toch lastig genoeg te maken en de wedstrijd met 3-0 over de streep te trekken. Opnieuw 5-0 winst. Een mooi vervolg op het kampioenschap!

 

Demelsa: "We waren de favoriet voor het kampioenschap. Je moet het dan wel waarmaken. Je zag vorige week tegen Shot'65 dat je bij een mindere avond zo een nederlaag te pakken hebt." Demelsa vervolgt: "Volgend seizoen spelen Martijn en ik niet meer samen in de duocompetitie. Ik ga dan weer in het reguliere team 1 spelen. Na een studiepauze van twee jaar, keer ik daarin terug. Ik rond mijn studie binnenkort af en heb weer zin om in team 1 terug te keren. Martijn gaat met zijn neefje Dennis Wieringa spelen en zal zo nu en dan ook zijn bijdrage blijven leveren aan het reguliere team 1."

 

SOVP feliciteert Martijn en Demelsa met de prolongatie van hun Hoofdklassetitel.