· 

Koploper Van Amen Volleybal ruim langs Vovero

 

Het eerste mix team van Volleybalvereniging van Amen heeft op donderdag met ruime cijfers van Vovero uit Rozenburg gewonnen. In een druk bezette sporthal de Morgenstont begon het team uit Hellevoetsluis slecht aan de wedstrijd. De ploeg uit Rozenburg had de wedstrijd volledig in handen en liep snel uit naar 2-11. Van Amen wist niet wat het overkwam en op die achterstand werd de knop mentaal omgekeerd. Men begon aan een inhaalslag. Door met name betere passing en een uitstekende verdediging werd de eerste set alsnog keurig gewonnen met 25-18. Met Dirk, die ingevallen was voor Gert-Jan, ging het in de tweede set duidelijk beter voor de geelhemden. Door misverstanden en fouten van Vovero ging deze set met 25-14 naar de thuis spelende ploeg. Het verzet leek gebroken en Van Amen kon naar hartenlust door wisselen. Een afgetekende 25-5 was het vervolg op het scorebord. Toch leek er iets van verslapping in te sluipen bij de ploeg van de zeef- en textieldrukker. Met Floris als laatste op de bank, ging het team iets te relaxed spelen en kwam Vovero zowaar weer met 10-12 voor. Nadat de thuisploeg scoorde en de service overnam, was het hek van de dam en serveerde het team veertien punten achter elkaar binnen, om gewoon met 25-12 te winnen. Eindstand 4-0! De return is al weer op dinsdag 22 november. Hier kan Vovero in Rozenburg al weer een, waarschijnlijk zeer gewilde revanche nemen. Door dit resultaat, blijft de ploeg ongeslagen bovenaan staan in de Randstad Mix Poule E met 15 punten uit 5 wedstrijden. De ploeg uit Rozenburg blijft keurig derde. De ploeg van Van Amen bestond uit Sylvia, Rolf, Myrthe, Gert-Jan, Floris, Dirk en Dian