· 

Nederlaag Hellevoets Effect 1.

Hellevoets Effect 1 heeft de uitwedstrijd tegen Xerxes 1 met 7-3 verloren. Geen kampioenschap in de derde klasse dit najaar!

 

Het Hellevoetse tafeltennisteam trok voor een wedstrijd in de reguliere 3e klasse F naar Rotterdam om met mede titelkandidaat Xerxes 3 de strijd aan te gaan. Aanvankelijk kostte het de nodige moeite drie spelers bij elkaar te krijgen, maar met wat schuiven in de agenda's lukte het alsnog. Er moet gedacht zijn, "niet twee keer in een competitie met twee spelers naar een wedstrijd afreizen.....". Mooi!!!

 

Zoals gebruikelijk opende Barry van Dijk aan Hellevoetse kant de wedstrijd. Hij trof Walter Akkermans als tegenstander. Walter wist Barry goed achter zich te houden (al ging de eerste game met 12-10 nog moeizaam) en het eerste Rotterdamse punt in de wacht te slepen (11-4, 11-7). Joyce Ynzonides (foto's) speelde goed tegen Suenz Hoffman. Ze wist het de Xerxesspeler behoorlijk lastig te maken. De eerste 2 games gingen met 9-11 verloren. In de derde game had Suenz de speelwijze tegen materiaalspeelster Joyce aangepast en ging hij eenvoudig naar de winst: 11-3. Xerxes op 2-0 voorsprong.

Ron Huizinga trof daarna kopman Rodney Lemmob. In een aardige wedstrijd wist Rob alleen de derde game in de wacht te slepen: 7-11, 3-11, 12-10, 6-11. Het werd duidelijk dat het een lastige avond ging worden voor Hellevoets Effect. De tegenstander was in vorm en wilde de kleine kans op het kampioenschap nog behouden. 

 

In het dubbelspel een mooi gevecht voor de winst. Suenz en Rodney speelden tegen Joyce en Rob. Om en om gingen de games. Omdat Xerxes 3 begon, leverde dat de overwinning op. In vijf games: 11-5, 6-11, 11-8, 9-11, 11-8.

Het werd tijd voor een overwinning aan Hellevoetse kant. Gelukkig kwam die er ook. Zowel Barry als Rob wisten hun tweede enkelspel de tegenstander te verslaan. Barry won van Suenz (16-18, 11-6, 11-1, 11-8) en Rob wist in vijf games Walter te verslaan (11-7, 11-9, 8-11, 7-11, 11-7). Helaas kon Joyce zich niet bij deze ontwikkeling aansluiten. Ze was kansloos tegen Rodney: 11-8, 11-5, 11-6 (winst zou ook een enorme verrassing geweest zijn tegen deze sterke speler). 

 

Rob was warm gespeeld, inmiddels op dreef, en wist daarna ook de wedstrijd tegen Suenz te winnen. Met 11-8, 11-7, 8-11 en 11-7 liet hij de Rotterdammer teleurgesteld achter. Tussenstand 5-3 in Rotterdams voordeel. Zou Hellevoets Effect alsnog gaan verrassen door goed terug te komen en gelijk te spelen? Nee, maar het scheelde niet veel. Zowel Barry als Joyce kwamen in hun laatste wedstrijd tegen Rodney, respectievelijk Walter op een mooie 2-0 gamevoorsprong, konden het niet vasthouden zodat er voor beiden een beslissende vijfde game aan te pas moest komen. Ook daarin dolven Barry en Joyce het onderspit zodat de 7-3 nederlaag een feit werd. De details:

Rodney-Barry: 7-11, 9-11, 11-8, 17-15, 11-6

Walter-Joyce: 5-11, 5-11, 11-4, 11-5, 11-8.

 

Door deze nederlaag is Hellevoets Effect uitgeschakeld voor het kampioenschap. Het ontmoet volgende week maandagavond in Hellevoetsluis de torenhoge titelfavoriet De Repelaer 1. Xerxes 3 dat een week later naar Spijkenisse moet (De Repelaer) behoudt door de overwinning van donderdagavond nog een minimale titelkans. Het heeft daarbij wel de hulp van Hellevoets Effect nodig en moet in de laatste competitieronde zelf ruim winnen van De Repelaer. Een mooi slot dus in deze 3e klasse F. 

 

Stand aan kop: 

1. De Repelaer 1 7-56 (De Repelaer 1 speelt vrijdag 16 november tegen het zwakke VCS 1 en kan de leidende positie aanzienlijk versterken.) 

2. Xerxes 3 8-53

3. Hellevoets Effect 8-49.

Waarom Joyce zo weinig op de foto? Redacteur, hierbij alleen maar wedstrijdfoto's van Joyce (en Rob).