· 

vv Spijkenisse put moed en vertrouwen uit bekertoernooien

Wat in de reguliere competitie nauwelijks en te weinig tot dusverre lukte, geschiedde wel in de bekertoernooien, waarin de groen-witten nog actief zijn: scoren en winnen. In de eerste ronde van de VoetbalRijnmond Cup wonnen de mannen van trainer Peter Wubben met 0-5 van en bij derde klasser Slikkerveer en in de tweede ronde om de districtsbeker van de KNVB zegevierde Spijkenisse met 2-0 tegen de hoofdklasser Zondag V.O.C.

 

Slikkerveer - Tegen Slikkerveer kwam Spijkenisse al na twee minuten op een 0-1 voorsprong.Nog voor de rust verhoogde Spijkenisse de marge naar 0-3. De wedstrijd was toen al gelopen en Slikkerveer had vrede met de 0-5 nederlaag tegen een betere tegenstander. Voor Spijkenisse scoorden: Mark Schenk (2x), Adam el Fazazi, Marvin van der Pluijm en Yassire Hamdani. 

 

Spijkenisse - In de tweede ronde van de KNVB-beker gaven Spijkenisse en V.O.C. elkaar geen duimbreed toe en ontspon zich een levendige wedstrijd in een voor de rust hoog tempo. Echte kansen deden zich echter nauwelijks voor. Wel teisterde Stevie Soares de Rotterdamse lat toen hij probeerde doelman Tom Langer met een boogbal te verschalken. Vijf minuten voor de thee stond Soares wel aan de basis van het eerste doelpunt. Hij speelde zich op de rechterflank vrij en vanuit zijn voorzet kwam het leder op maat op het hoofd van Sander Barragan, die voor de 1-0 ruststand zorgde.

 

Dezelfde kwaal 

Na de thee zakte het tempo in de wedstrijd en gingen de bezoekers dwingender op jacht naar de gelijkmaker. Beide ploegen leden echter aan hetzelfde euvel. Leuk opgezette aanvallen die echter de beslissende pass ontbeerden met het vijandelijke doel in zicht. Zodoende hadden de defensies niet al te veel moeite om op de been te blijven.

 

Peter Wubben anticipeerde direct na de rust op het nakende vertrek van Sander Barragan, die na maanden blessureleed een zeer verdienstelijk rentree maakte en bracht direct na de pauze Daan Bourgonje binnen de lijnen.

De gasten bleven de aanval zoeken waardoor Spijkenisse meer ruimte kreeg voor snelle uitvallen. De groen-witten profiteerden pas van die mogelijkheid toen de scheidsrechter de fluit al in de mond had om het duel te beëindigen. Daan Bourgonje vertrok op rechts en uit zijn voorzet bepaalde Felino Jardim de eindstand op 2-0.

 

Tweede Ronde VoetbalRijnmond Cup. 

Terwijl Spijkenisse V.O.C. versloeg werd er bij Egelantier Boys geloot voor de tweede ronde om de VoetbalRijnmond Cup. Uit de koker verscheen voor Spijkenisse een uitwedstrijd tegen eerste klasser Oranje-Wit uit Dordrecht.

 

Spijkenisse-V.O.C. 2-0 (1-0). 40' Sander Barragan 1-0, 90+3 Felino Jardim 2-0.

 

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Justin Tromp, Youri Verschoor, Robert Michilsen, Sander Barragan (62' Adam el Fazazi), Mark Schenk, Felino Jardim, Marvin van der Pluijm (46' Sergino van Axeldongen), Stevie Suares (46' Daan Bourgonje).

 

Aantal toeschouwers: 75.

Verslag: Piet van Dijk.