· 

Het wekelijkse HVS overzicht.

Indien je zaterdag al vroeg met de auto op pad moest zoals de jongens van de J8E1, die voor 09:00u met de Mini van de Week Quincy in Vlaardingen op het veld moesten staan, dan was de kans groot dat je eerst de voorruit ijsvrij moest maken. Het is al flink koud, maar dat houdt onze jeugd niet tegen, die gaan gewoon met een thermobroek het veld op voor een lekker potje hockey.

 

Niet alleen vroeg in de ochtend was het koud, maar ook zeker op het einde van de dag op het moment dat de meiden van MA2 de dag mocht afsluiten bij HUDITO. Helaas ging deze wedstrijd met 6-1 verloren.

Meer geluk had de MA3 die op bezoek bij HC Schiedam wel drie puntjes kunnen bijschrijven door een 1-2 overwinning en samen met Voorne nog zonder puntverlies zijn in de 5e klasse poule A.

Zonder puntverlies bleef ook de MA1. Thuis werd netjes Westland op zij gezet met 4-2. Volgende week op bezoek bij hekkensluiter Leiden. De JA1 mochten deze week al bezoek bij Leiden. Ook zij bleven zonder puntverlies door een makkelijke 0-5 overwinning.

 

De jongens van de JB1 mochten rond vier uur het veld op in Kralingen om aan te treden tegen Victoria. Na het verlies van vorige week weten de jongens nu met een gelijkspel thuis te komen. Helaas voor de toeschouwers werd daarbij niet gescoord.

Eerder op de dag had ook de MB1 niet weten te winnen. Een mooie 2-0 voorsprong werd in het laatste kwart weggegeven waardoor Ypenburg met een punt en de koppositie weg kon komen uit Spijkenisse.

De MB3 had even daarvoor ook de derde wedstrijd met een nederlaag afgesloten. Dit keer was het Ring Pass Delft dat met 0-3 te sterk was.

Werd er dan niet gewonnen in de B-lijn? Jawel, de meiden van de MB2 pakte een mooie 2-0 overwinning op Rotterdam.

 

De MC1 liepen verrassend tegen een nederlaag op. Het minder sterker geachte Gouda hield drie punten over aan de ontmoeting met onze meiden door een 3-2 overwinning.

Bij de MC2 is het spannend in de poule. Er wordt daar vaker gelijk gespeeld dan dat er iemand als overwinnaar van het veld komt. Nu ook weer door onze meiden die thuis wel Noordwijk ontving en bleef steken op 2-2.

Ook de MC3 kwam niet verder dan een gelijkspel. Werd er eerst nog twee wedstrijden gewonnen, nu in de uitwedstrijd bij Victoria werd het 3-3.

De MC4 had graag een gelijkspel overgehouden in de wedstrijd tegen Dordrecht. Helaas bleek het ene doelpunt van Dordrecht genoeg om drie punten mee te nemen naar huis.

 

Ook in de D-lijn kunnen we jullie niet opvrolijken met verhalen over aaneengeregen overwinningen. Weliswaar won de MD2 van Cartouche met 3-1 waardoor zij ongeslagen blijven, maar de andere meisjesteams konden geen punten bijschrijven.

De MD1 ging in Leiden onderuit met 4-1.

De MD3 verloor ondanks 2 mooie doelpunten met 2-4 van Rijswijk en de MD4 zat er nog het dichts bij. In een spannende wedstrijd tegen Rapid in Gorinchem verloren onze meiden nipt met 2-1.

Dan kunnen we de D-lijn toch nog heel positief afsluiten. Onze jongens van de JD1 mochten immers ook naar Leiden afreizen en in tegenstelling tot de MD1 gingen zij wel met de punten vanuit Leiden naar Spijkenisse. Zij zegevierde met een 2-5 overwinning.

 

Bij de Jongste Jeugd wisten de jongens van de J6E1 overtuigend van Zoetermeer te winnen met maar liefst 14 doelpunten voor en nul tegen was het een mooie ochtend.

Ook de jongens van de JF1 speelden thuis. Zij ontvingen De Hoeksche Waard. Er waren tien doelpunten te bewonderen waarvan vier voor onze jongens. De stijgende lijn is dus zeker al zichtbaar al maakt dat niet uit voor het plezier dat de jongens hebben samen.

Quincy, onze Mini van de Week, mocht met zijn J8E1 als eerste zaterdag het veld op voor de wedstrijd tegen Evergreen in Maassluis. Het was erg spannend en onze jongens wonnen nipt met 2-3.

 

Dan onze meiden. De M8E1 en M8E3 mochten thuis het Jumboveld op voor hun wedstrijd van het weekend. Beide hebben wel lekker gespeeld en gescoord maar de tegenstanders waren iets sterker. De M8E1 verloor met 1-3 van De Hoeksche Waard en de M8E3 met 3-5 van Krimpen.

Ook de M8E2 wist niet te winnen. Uit bij Barendrecht verloren zij nipt met 2-1.

De meiden van de M6E1 kwamen er niet aan te pas tegen Voorne. Geen doelpunt kregen zij erin en Voorne scoorde wel een aantal keer.

Van de M6E2 hebben we geen uitslag binnen gehad. Ook zij speelde tegen Voorne, maar dan op het eigen Sportpark.

 

We kunnen de zaterdag nog wel afsluiten met twee prachtige overwinningen van onze meisjes F-teams. De meiden van de MF1 mochten thuis om 09:00u het veld op tegen Krimpen. Krimpen scoorde 1 keer en onze meiden zelf 7 keer. De MF2 deed daar nog een schepje bovenop. Zij mochten in Rotterdam tegen de gelijknamige club aantreden. Ook zij kregen een doelpunt tegen, maar zij wisten zelfs 9 keer te scoren. De trouwe volgers van de weekendverslagen zullen dan denken, wat is er gebeurd met ons Cool Kids team. Wel zij hadden in Krimpen moeten aantreden, maar de ze wedstrijd werd afgelast.

 

Alle teams die lekker na de wedstrijd een bekertje siroop of limonade hebben gedronken, deden dat vanaf dit weekend niet meer uit een plastic bekertje, maar uit een mooi kartonnen bekertje van onze prachtige sponsor Jumbo. Samen met Jumbo hebben wij HV Spijkenisse weer een stukje verduurzaamd.

 

De zondag was nog steeds koud maar het heerlijk zonnetje dat tot een uur of 15:00u over het Sportpark scheen maakte het zeker weer aangenaam. Aangenaam was niet de uitslag van ons Heren 2. De laatste weken sprokkelde zij wat puntjes bij elkaar, maar zondagochtend vroeg gingen zij er hard af. Al werd er geen overwinning verwacht tegen de nummer twee HUDITO. De 9-0 nederlaag is ook niet lekker voor het zelfvertrouwen.

Iets later maar nog steeds vroeg moesten de Dames Veterinnen ook aantreden in Delft, maar dan tegen Ring Pass Delft, de nummer twee van de ranglijst . Ondanks het vroege tijdstip hadden onze dames al veel lol voordat er überhaupt begonnen was. Doordat de Beneluxtunnel toch open was waren zij 45 minuten van te voren aanwezig. Konden de veterinnen vorige week nog een heel team op de been krijgen, deze week kwamen zij slechts tot 10 speelsters. Een compleet team passend in twee auto’s hadden de tegenstanders nog niet eerder gezien. De tegenstander met 15 speelsters wilde ook geen speler af staan dus begonnen onze dames met 10 man en zonder wissels aan de wedstrijd. Het eerste kwart kwam de eindstand al op het bord (2-0). Verdere schade werd voorkomen, maar de koppositie werd na 10 speelronde afgestaan aan Ring Pass. Volgende week komt de nummer drie op bezoek.

Ondanks dat de zon weggleed bleef het zonnetje voor onze veteranen schijnen. Uit bij Rotterdam werd met 0-4 gewonnen.

Eerder wist Dames 5 op bezoek bij Souburgh een puntje mee naar huis te nemen. Dat was dan wel een puntje meer dan HVS Dames 1. Dames 1 was lekker op dreef de laatste weken en had zich in de top van de derde klasse genesteld. En dan komt er toch weer een wedstrijd die onverwacht verloren gaat. In en tegen Catwijck werd met 2-1 verloren. Ze zakken hierdoor van plaats 2 naar plaats 5, maar alles staat nog heel dicht op elkaar in de top 5. Volgende week kunnen de dames zich revancheren als de nieuwe nummer twee Ommoord op bezoek komt in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

 

Van het grote verschil op de ranglijst was op het veld niets terug te zien tijdens de wedstrijd van HVS Dames 4 en Schoonhoven op het Raboveld. Toch was het Schoonhoven dat met een 1-2 overwinning de punten mee mocht nemen.

Op het Jumboveld stond HVS Dames 3 tegen Dordrecht op het programma. Het ging gelijk op maar na de 0-1 van Dordrecht was het voorbij voor Dames 3. Ze kwamen er lange tijd niet meer aan te pas en het was wachten op de 0-2. Toch werd deze niet gescoord. De tweede helft drong HVS wel aan en dit leverde veel kansen op. En als de dames dan eens wat vaker simpel de bal op doel pushen in plaats van te slaan, dan was de gelijkmaker zeker gevallen en had een overwinning er wel ingezeten. Toch werd er nog een punt gewonnen nadat dan toch de verdiende gelijkmaker werd gescoord.

 

Dames 2 mag aantreden voor een wedstrijd in de kelder van de 3e klasse als Leonidas D19 op bezoek komt. De eerste helft ging gelijk op. Leonidas probeert hoog druk te zetten, maar onze dames hockeyden daar rustig omheen. HVS nam langzaam het heft in handen en het was dan ook niet verassend dat HVS op een 1-0 voorsprong kwamt. Een mooie strafcorner wordt door Esmee in het doel gewerkt. Onze dames controleren het tweede kwart. De bal gaat rustig rond achterin en het middenveld was constant in beweging. Na de rust krijgen onze dames het toch weer moeilijk. Zo makkelijk als het tweede kwart elkaar werd gevonden, zo moeilijk gaat het tijdens het derde kwart. De gelijkmaker kwam steeds dichterbij, maar Nicolette weet de bal er een paar keer net uit te houden. Nadat Evelien nog hoog en hard het hout had geraakt was het Renée die de bevrijdende 2-0 wist te scoren. Weliswaar niet sterk gekeept, maar wel heerlijk ingeslagen. Leonidas probeert het nog even, maar dan valt het team helemaal uit elkaar in de laatste vijf minuten. Onze dames overklassen in deze vijf minuten de verdediging van Leonidas volledig. Evelien slaat drie keer toe en sluit de wedstrijd met een zuivere hattrick af. De 5-0 geeft niet helemaal het beeld van de wedstrijd weer, maar voelt wel lekker voor onze dames.

 

Op het moment dat Dames 2 als overwinnaar van het veld komt moeten de mannen van Heren 1 nog een paar minuten spelen. Ze begonnen goed aan de wedstrijd. Indien je nog even in het clubhuis stond om op je kop koffie te wachten, dan heb je het eerste doelpunt gemist, want die lag er al snel in. Ook de 2-0 liet niet snel op zich wachten en dat hockeyt toch wel lekker met zo’n snelle voorsprong. Toch ging het voor rust nog mis en kwamen de jongens met een 2-2 stand van het veld. Even bijpraten, rechtzetten en de puntje sop de i. En dat heeft gewerkt. De mannen pakken snel weer een voorsprong en breidde die uit naar 5-2. Uiteindelijk wordt de eindstand 5-3 en pakken onze mannen weer drie puntjes. Volgende week naar laagvlieger Vlijmen om nog drie punten bij te schrijven voor de winterstop.

 

Deze week weer lekker trainen en vergeet de speciale koopavond van Sport2000 komende woensdag (17:00-19:30u) niet in het clubhuis. Speciaal om jouw zaalspullen weer up to date te brengen.