· 

Ook SportopVoornePutten zegt NEE tegen Racisme in de Sport.

Eigenlijk is er al genoeg over gezegd en geschreven in de landelijke media. Na het incident, tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior, waar Excelsior speler Mendes Moreira onheus bejegend werd, ontplofte social media en ontstond er opnieuw een discussie over het racisme in de sport en natuurlijk die in het algemeen. Hier is helaas al veel langer discussie over. Waarschijnlijk al veel eerder, maar ook al in 2016, ageerde de KNVB tegen dit feit en vond dat er al van het veld gestapt moest worden bij enige vorm van racistische uitlatingen jegens spelers en trainers. De scheidsrechter van dienst, Laurens Gerrets, deed het enige wat juist was en staakte de wedstrijd , na overleg met de betrokken speler, voor enige tijd. Omdat Excelsior én Mendes Moreira door wilden spelen, werd de wedstrijd hervat en scoorde Mendes ook nog de 1-2. Helaas maakte hij ook nog een fout, waardoor FC den Bosch uiteindelijk nog de 3-3 kon maken. Maar had de wedstrijd eigenlijk nog wel door mogen gaan? Had de speler nog wel verder moeten spelen en of tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen? Door middel van het maken van de goal zou je dit met ja moeten beantwoorden, maar de fout kan onmogelijk los worden gezien van de emoties die in de beste man moeten hebben geleefd en het feit dat hij toch met andere dingen bezig was dan het voetbal alleen. Voor zover wij hierover willen en kunnen oordelen en adviezen willen geven, vinden wij van SportopVoornePutten ook dat dit écht gestopt moet worden en dat, hoe ongewenst ook, er bij een eventuele volgende keer, meteen van het veld gestapt moet worden en dat er niet meer verder moet worden gespeeld. En to Mendes Moreira, all the best kerel en zet deze ervaring om in de positieve kracht om een nog betere speler te worden!