· 

Succesvolle Voorronden NK Twirlen voor Oleander.

Oleander had het afgelopen weekend druk. De voorronden voor het Nederlands Kampioenschap stond in Almere op het programma. Dit zijn de belangrijke momenten en hier moeten de twirlsters laten zien waar ze het hele jaar aan gewerkt hebben. Vier twirlsters namen aan het toernooi deel: Amani, Stacey, Lorena en Maybel.

 

Om 07.00 uur springen Amani en Stacey zaterdag 16 november enthousiast in de auto richting Almere. Daar aangekomen volgt een laatste check-up: klopt je opgegeven leeftijd, is de muziek ingeleverd, alle spullen bij je??? Gelukkig is alles goed en de jonge meiden ontvangen hun badge. Het kan beginnen!

De wedstrijdzaal wordt even doorgenomen en aangevoeld. Is het glad of juist stroef. Welke schoenkeuze maak ik dan? Stacey en Amani warmen zich op met de oefeningen voordat officieel de voorronden van het NK beginnen. De supporters en ouders hebben inmiddels een plaats op de tribune gevonden. Voor hen is het wachten op hun momenten. Coach Jolanda Kramer neemt de laatste dingen nog even met de meiden door: lukt alles, voelt het goed aan??? Beide dametjes zijn er helemaal klaar voor!!!

Stacey wordt luid aangemoedigd zodra haar naam en startnummer omgeroepen worden. Ze doet het goed, draaide een mooie kür. Ook het niveau van de andere deelneemsters is goed. Zoals Amani, die heel zelfverzekerd ook een strakke kür weet neer te zetten. Dan begint het lange wachten op de uitslag. 

De volgende dag (zondag 17 november) zijn de zussen Willemse aan de beurt. Lorena heeft niet het hele jaar kunnen trainen. Door haar snelle groei had ze last van lichte blessures. Haar trainingsschema werd aangepast op advies van haar fysiotherapeut Charlotte. Wat fijn dat die zich zo heeft ingezet om Lorena middels fysiotherapie op niveau te houden. Lorena ging op beide onderdelen waaraan ze deelnam als een speer. Hier en daar een klein foutje wat ze door haar inmiddels opgedane ervaring keurig heeft opgelost. Maybel stond bij drie onderdelen aan de start. Ook Maybel heeft in verband met haar examenjaar op school iets minder getraind. Desondanks heeft de meest ervaren Oleanderdeelneemster prachtige routines laten zien. Ook Maybel werd geconfronteerd met andere deelneemsters van goed niveau. Dat belooft een spannend NK te worden in december!!! Coach Jolanda gaat met Maybel aan de slag om nog wat onderdelen in de oefeningen aan te passen zodat in de finale extra punten gescoord kunnen worden. 

De uitslagenreeks was zenuwslopend! Maar vol trots kon er gezongen worden "We zijn er weer bij en dat is prima, Oleander ja!" Resultaat: Amani en Stacey gaan rechtstreeks door naar de Finale op de onderdelen 1 baton én DanceTwirl; Lorena en Maybel naar de Halve Finale. Allebei met 1 baton, dancetwirl. Lorena heeft ook nog met haar duopartner Floor mee gedaan. Het duo is als 1ste geplaatst voor de halve finale van het NK in december. Maybel deed ook nog mee met haar Super X Strut en ook daar is ze geplaatst voor de halve finale.

 

Het belooft in december spannend te worden bij het Nederlands Kampioenschap, wederom in Sportcentrum van Almere. 

 

Op beide Oleanderfoto's de geplaatste deelneemsters.