· 

De Sprint 1 naar Play Off Finale Hoofdklasse Tafeltennis.

Vandaag volgde voor De Sprint 1 de return in de Halve Finale van de Play Off Hoofdklasse C  afdeling West. Vorige week vrijdag hadden Sacha Ykema, Martijn Bekker en Wesley van der Hurk in Rotterdam Alexandria'66 4 met 7-3 verslagen, waardoor vanmiddag in Brielle vier overwinningen nodig waren voor de Play Off Finale.

 

Wesley van den Hurk, Sacha Ykema en Martijn Bekker traden voor de Briellenaren achter de wedstrijdtafel in de eigen accommodatie aan de Rik in Brielle. Voor de Rotterdammers kwamen net als vorige week Luc Jansen en Tristan Benschop in actie. Deze week aangevuld met Jan Fransen in plaats van Bas Aardoom.

 

Wesley beet het spits af tegen verdediger Luc. De Rotterdammer speelde goed en verraderlijk. Wesley kreeg geen grip op Lucs strakke verdedigende backspin en verloor de wedstrijd met 1-3: 6-11, 7-11, 11-9, 12-14.

Sacha trad direct aan tegen de Rotterdamse kopman Tristan. Net als vorige week vrijdag werd het een mooie partij met goed serveer- en aanvalswerk. De spanning liep op. Het publiek kreeg vijf games voorgeschoteld. Sacha wist met 11-9 in de vijfde game de wedstrijd opnieuw naar zich toe te trekken: 11-9, 9-11, 11-5, 9-11, 11-9.

Martijn weet in de derde wedstrijd Jan makkelijk te bestrijden en wint eenvoudig met 3-0: 11-7, 11-6, 11-5. De Sprint op voorsprong. Nog twee overwinningen te gaan!

 

Na het verlies vorige week, heeft het dubbel Wesley/Sacha zaterdag revanche genomen op de Rotterdammers. Het werd een mooie 3-1 overwinning: 11-9, 12-10, 5-11, 11-9. Tussenstand: 3-1.

Sacha heeft het tegen Luc altijd makkelijk. Zou hij de definitieve beslissing brengen door winst en De Sprint op de nodige vier winstpunten brengen? Jazeker. Sacha kende opnieuw geen problemen met tegenstander Luc en won met 3-0: 11-8, 11-4, 11-5. De Finale Play Offs Hoofdklasse C was binnen! De Sprint op een 4-1 voorsprong.

 

Eigenlijk was de wedstrijd gespeeld. De spelers besloten na kort beraad de wedstrijd gewoon uit te spelen. 

Wesley begon goed aan de wedstrijd tegen Jan. Wesley nam een 2-0 gamevoorsprong (11-9, 11-7), gaf die voorsprong weg (7-11, 12-14) om in de beslissende game alsnog toe te slaan: 11-8 (3-2).

Martijn, die reeds twee keer van Tristan had gewonnen, wilde voor drie op een rij gaan. Maar Tristan dacht daar anders over. Er ontspon zich een mooie wedstrijd met lange rally's. Tristan zocht revanche en kreeg die ook: 1-3 (5-11, 11-7, 5-11, 6-11).

 

Sacha kende in zijn laatste enkelwedstrijd van deze middag geen enkele moeite met Jan. Het werd 3-0 (11-6, 11-3, 11-5). Martijn en Luc maakten er net als vorige week vrijdag een lange partij van. Over de volle vijf games ging vorige week de winst naar Luc. Dit keer pakte Martijn de zwaar bevochten zege: 3-2 (3-11, 11-4, 11-7, 5-11, 11-6). Wesley en Tristan sloten de middag af met hun onderlinge wedstrijd. Wesley wilde nu wel eens van Tristan winnen. Hij ging er volledig voor! Toch lukte het niet en kwam Wesley helaas tekort: 1-3 (7-11, 11-8, 5-11, 6-11). De eindstand: opnieuw 7-3 in De Sprints voordeel. Met 3 overwinningen van Sacha, 2 van Martijn en 1 van Wesley. Het gewonnen dubbelspel completeerde het zevental.

Aan Rotterdamse kant kwamen de winstpunten van Tristan (2) en Luc (1). Jan kwam niet tot winst.

 

Later vanavond wordt bekend wie de tegenstander in de Play Off Finale wordt. Vriendenschaar 3 of Taverzo 3. Vorige week won Vriendenschaar de thuiswedstrijd met 7-3. Bij het schrijven van deze blog stond Taverzo in eigen huis met 5-2 voor. Alles nog open, dus........

Op de foto's Sacha Ykema, Martijn Bekker en Wesley van der Hurk.